fbpx

Pie shop: tradicionalne ameriške pite se sedaj pečejo v Novem mestu

Pie shop je zgodba o spoznavanju sebe, odkrivanju lastnih talentov in ustvarjalnem podjetništvu. Je zgodba, ki dokazuje, da nam svet širi obzorja ter nam daje znanje in izkušnje. Vse to je zgodba o Maji Kumelj iz Novega mesta.

Maja je pri 26. letih odletela v New York City, da bi ta zgradila kariero v modni industriji. Njen cilj je bil delovati na make-up področju, kar ji je tudi uspevalo. A kmalu je spoznala, da življenje v New Yorku ni poceni in si, tako kot številni prebivalci tega mesta, poiskala dodatno zaposlitev. Tako se je znašla v svetu gostinstva, kjer je našla novo strast in tako ličila ter čopiče zamenjala za lonce in kuhalnice ter spatule in mixerje.


Po selitvi iz New Yorka v zvezno državo Georgia je naletela na butično pekarnico ameriških pit, v kateri se je tudi zaposlila. In tam se je zgodil klik! Začutila je, da so to njene sanje, zato je z vnemo črpala znanje, vse od izdelave pit do vodenja pekarne. Kulinarika jo je nato ponovno popeljala v New York, kjer je odprla svoje podjetje za catering, s katerim je skrbela tudi za promocijo slovenskih tradicionalnih jedi. A po sedmih letih življenja v Ameriki, jo je srce začelo vleči nazaj v Slovenijo. Tako se je vrnila domov, kjer jo je čakal nov začetek. Po spletu okoliščin so se nekega dne v njej ponovno prebudile sanje o peki ameriških pit.


Tako lahko danes njene slastne pite naročite na pieshop.si. Oreo pita, jagodna, malinina, slivova, jabolčna, nutelina in kokosova ter še številne druge vas bodo zagotovo navdušile. In z vsako prodano pito je Maja korak bliže, da si uresniči sanje ter nekoč odpre svojo butično pekarno ameriških pit – Pie shop.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!