Pie shop: tradicionalne ameriške pite se sedaj pečejo v Novem mestu

Pie shop je zgodba o spoznavanju sebe, odkrivanju lastnih talentov in ustvarjalnem podjetništvu. Je zgodba, ki dokazuje, da nam svet širi obzorja ter nam daje znanje in izkušnje. Vse to je zgodba o Maji Kumelj iz Novega mesta.

Maja je pri 26. letih odletela v New York City, da bi ta zgradila kariero v modni industriji. Njen cilj je bil delovati na make-up področju, kar ji je tudi uspevalo. A kmalu je spoznala, da življenje v New Yorku ni poceni in si, tako kot številni prebivalci tega mesta, poiskala dodatno zaposlitev. Tako se je znašla v svetu gostinstva, kjer je našla novo strast in tako ličila ter čopiče zamenjala za lonce in kuhalnice ter spatule in mixerje.


Po selitvi iz New Yorka v zvezno državo Georgia je naletela na butično pekarnico ameriških pit, v kateri se je tudi zaposlila. In tam se je zgodil klik! Začutila je, da so to njene sanje, zato je z vnemo črpala znanje, vse od izdelave pit do vodenja pekarne. Kulinarika jo je nato ponovno popeljala v New York, kjer je odprla svoje podjetje za catering, s katerim je skrbela tudi za promocijo slovenskih tradicionalnih jedi. A po sedmih letih življenja v Ameriki, jo je srce začelo vleči nazaj v Slovenijo. Tako se je vrnila domov, kjer jo je čakal nov začetek. Po spletu okoliščin so se nekega dne v njej ponovno prebudile sanje o peki ameriških pit.


Tako lahko danes njene slastne pite naročite na pieshop.si. Oreo pita, jagodna, malinina, slivova, jabolčna, nutelina in kokosova ter še številne druge vas bodo zagotovo navdušile. In z vsako prodano pito je Maja korak bliže, da si uresniči sanje ter nekoč odpre svojo butično pekarno ameriških pit – Pie shop.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Najboljši mlinčki za kavo 2021 po mnenju strokovnjakov