Sezono kulinaričnih druženj na prostem bo v soboto in nedeljo, 14. in 15. aprila, popestril že deseti Pivo & Burger Fest 2018. Poznavalci sočnega kulinaričnega para bodo za dva dni zavzeli Pogačarjev trg v Ljubljani in raziskali, kaj novega se je zvarilo v slovenskih kraft pivovarnah, v katero smer kažejo pivovarski trendi in s kakšnimi okusnimi domislicami bodo kuharski mojstri dopolnili mesnate, morske in vege esence burgerjev.
Na festivalu Pivo & Burger Fest 2018 se bo tokrat predstavilo več kot 40 ponudnikov kraft piva in gurmanskih burgerjev, med katerimi bodo na voljo tudi vegetarijanski, veganski in celo burgerji za sladkosnede.
Na tej sceni bodo, kot kažejo trendi, letos pomembno vlogo igrala piva tipa New England IPA. Poleg tega se pivovarji po začetnem odmiku od klasičnega lagerja, ki je pred pivovarskim razcvetom dominiral na trgu, vedno pogosteje igrajo tudi s tem tipom in ga seveda predstavljajo v kraft različici. V ospredje pa prihajajo tudi sadna in kisla piva, ki nastanejo s postopki mešane oziroma spontane fermentacije s pomočjo divjih kvasovk in bakterij (lambic, berliner weisse, wild ale, gose …).
Več informacij:
facebook.com/pivoinburgerfest