Pivo & Burger Fest 2018: kulinarični festival bo prestolnico zajel aprila

Sezono kulinaričnih druženj na prostem bo v soboto in nedeljo, 14. in 15. aprila, popestril že deseti Pivo & Burger Fest 2018. Poznavalci sočnega kulinaričnega para bodo za dva dni zavzeli Pogačarjev trg v Ljubljani in raziskali, kaj novega se je zvarilo v slovenskih kraft pivovarnah, v katero smer kažejo pivovarski trendi in s kakšnimi okusnimi domislicami bodo kuharski mojstri dopolnili mesnate, morske in vege esence burgerjev.

Pomembne Informacije
Kdaj?

do

Kje?

Pogačarjev trg, Ljubljana

Organizator

Pivo & Burger Fest

Dogodek na Facebooku

Povezava

Vstopnina

Vstop je prost.

Na festivalu Pivo & Burger Fest 2018  se bo tokrat predstavilo več kot 40 ponudnikov kraft piva in gurmanskih burgerjev, med katerimi bodo na voljo tudi vegetarijanski, veganski in celo burgerji za sladkosnede.

Aprila vas na Pogačarjevem trgu pričakujejo slastni burgerji, ki jih bo pospremilo pivo.
Aprila vas na Pogačarjevem trgu pričakujejo slastni burgerji, ki jih bo pospremilo pivo.

Na tej sceni bodo, kot kažejo trendi, letos pomembno vlogo igrala piva tipa New England IPA. Poleg tega se pivovarji po začetnem odmiku od klasičnega lagerja, ki je pred pivovarskim razcvetom dominiral na trgu, vedno pogosteje igrajo tudi s tem tipom in ga seveda predstavljajo v kraft različici. V ospredje pa prihajajo tudi sadna in kisla piva, ki nastanejo s postopki mešane oziroma spontane fermentacije s pomočjo divjih kvasovk in bakterij (lambic, berliner weisse, wild ale, gose …).

Dodatne Informacije

Več informacij:
facebook.com/pivoinburgerfest

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!