Pixii: fotoaparat, ki s pritiskom na sprožilec takoj prikaže fotografijo na telefonu

Pixii: fotoaparat, ki s pritiskom na sprožilec, takoj prikaže fotografijo na telefonu
Zadnjič posodobljeno: :

Zakaj bi imel fotoaparat zaslon in pomnilniško kartico? Pametna kamera Pixii nima nič od tega. To pa zato, ker boste ob pritisku na sprožilec takoj prejeli fotografijo na vaš pametni telefon. Tradicionalno in moderno v enem.

Sony je pred leti prišel na trg s fotoaparatoma DCS-QX10 in QX100, ki sta bila videti kot objektiva. Brez zaslona, a z ležiščem za pomnilniške kartice. Ideja je bila, da ga pritrdimo na hrbtišče telefona in tam opazujemo posnetke.

Zadeva se ni ravno prijela, kajti po dobrem letu je ideja romala v zgodovino. Zdaj pa jo obuja francosko podjetje Pixii, ki je ustavilo pametni fotoaparat/kamero Pixxii – izdelek je sicer videti kot fotoaparat in to tudi je, vendar nima zaslona, saj lahko fotografije opazujemo na telefonu, izbirali pa bomo lahko med modeloma z 8 ali 32 GB vgrajenega pomnilnika.

Fotografije opazujemo na telefonu.
Fotografije opazujemo na telefonu.

S fotoaparatom/kamero je omogočeno tudi fotografiranje brez telefona v bližini, a fotografije ne bomo mogli videti, pa še naredili jih bomo zgolj toliko, kolikor bo pomnilnik zdržal.

Omogočeno je tudi fotografiranje brez telefona.
Omogočeno je tudi fotografiranje brez telefona.

Tehnično ni veliko znanega o pametnem fotoaparatu/kameri Pixxi, zgolj to, da so objektivi izmenljivi, da ima ISO razpon med 100 in 6400, kar pomeni, da ne bo ravno prvak v temnih pogojih, poleg vmesnika Wi-Fi podpira tudi Bluetooth in ima vgrajeno 0,67X optično iskalo, ki lahko prikaže pogled 40/50 in 28/35 mm objektivov. Predvidena pa je uporaba objektivov Leica, za katere je znano dvoje – da so hudo kakovostni, pa tudi zasoljeno dragi.

Predvidena pa je uporaba objektivov Leica.
Predvidena pa je uporaba objektivov Leica.

Dodatne Informacije

Več informacij:
pixii.fr

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Lumi glasbena tipkovnica: na enostaven način do osnovnega glasbenega znanja