Plavajoča skate rampa – sanje vsakega skaterja

Skupina navdušenih skaterjev je v sodelovanju z Bobom Burnquistom in njegovim dizajnerjem samo v štirih dneh izdelala pravo plavajočo skate rampo in jo preizkusila na jezeru Tahoe v Kaliforniji, ki ponuja neomejene možnosti uživanja v naravi. Poglejmo kako se je vse skupaj začelo.

Zgodba sega nekaj let nazaj, ko je skupina skaterjev po naključju naletela na fotografijo plavajoče skate rampe. Navdušeni nad idejo in zamislijo so po daljšem raziskovanju naleteli na razočaranje, kajti fotografija je bila le plod domišljije ustvarjena z uporabo photoshopa.

Entuzijasti so s pomočjo fotografije naredili pravo plavajočo rampo in k sodelovanju povabili profesionalnega skaterja Boba Burnquista.

Kako je nastala ta plavajoča skulptura si oglejte v spodjem videu

Čistoča jezera in neomejene možnosti rekreacije na in zunaj gladine jezera je eno bolj priljubljenih destinacij na svetu. Jezero znano po izjemno čisti vodi je tako rezultat nenehnih prizadevanj za ohranitev in zaščito tega izjemnega vira. Turkizno modra barva jezera je ustvarjena z globino saj najglobja točka sega do globine 1500 metrov. Skozi njegovo naravno lepoto lahko uživamo v poživljajočih potopih, vožnjo s kajaki in pedlanje. Pozimi lahko obiščete ostale resorte zasneženih vrhov na apodročjih Heavenly, Squaw Valley,in Northstar California.

Zanimivo ostaja dejstvo, da so štirje potapljači ujeli v objektiv Boba vsakokrat, ko ga je “zaneslo” preko roba rampe in se je s skatom potopil v veliko globino.

Več fotografij zakulisja pa v galeriji

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Danes bosta na nebu jagodna luna in lunin mrk: nočni spektakel, ki ga ne želiš zamuditi