Podarite svojemu domu trajno energetsko rešitev

Merkur vstopa v prihodnost trajnostnih energetskih rešitev

Foto: Merkur
Zadnjič posodobljeno: :

Pri Merkurju se zavedajo, da so za prihodnost doma pomembne trajnostne energetske rešitve. Z njihovimi celovitimi energetskimi rešitvami si lahko kupci zagotovijo večje udobje bivanja ter varno in zanesljivo oskrbo doma z energijo kar na ključ.

Merkur tako skupaj s partnerji kupcem nudi paket storitev Merkurjeve rešitve Trajnostne energetske oskrbe (TEO). Poleg sončne elektrarne, toplotnih črpalk in baterijskega hranilnika, bodo paket kmalu dopolnili tudi s polnilnicami za polnjenje električnih vozil.

Foto: Merkur
Sončna elektrarna zmanjša odvisnost od v prihodnosti zelo verjetno naraščajočih stroškov dobave električne energije in omrežnine ter zagotavlja varno in okolju prijazno oskrbo z električno energijo. Paket z baterijskim hranilnikom, ki ga Merkur ponuja v sodelovanju s slovenskim podjetjem NGEN, zagotavlja neprekinjeno napajanje tudi v času izpada elektroenergetskega omrežja, najugodnejšo dobavo električne energije na trgu in bistveno večjo stopnjo neodvisnosti pri oskrbi z električno energijo kot v primeru nameščene samo sončne elektrarne.

Cilji, ki smo si jih zastavili Evropejci na področju trajnostne energetske oskrbe, zmanjšanja ogljičnega odtisa in učinkovite rabe energije, so ambiciozni. Gre za širši družbeni dogovor, v katerem moramo sodelovati vsi. “Svojo vlogo pri tem smo že pred leti prepoznali tudi v Merkurju in oblikovali svojo trajnostno strategijo, ki zavzema štiri stebre: izvedba lastnih energetsko-trajnostnih projektov, ponudba produktov in rešitev s področja energetskih rešitev za stranke, sklepanje strateških partnerstev ter ozaveščanje potrošnikov in javnosti”, še izpostavlja generalni direktor Merkurja Blaž Pesjak.

Naložba se povrne skozi prihranke

Z izvedbo lastnih projektov kot so postavitve sončnih elektrarn, vgradnje sistemov baterijskih hranilnikov, zamenjava razsvetljave z energetsko učinkovitejšo, postavitev električnih polnilnic pred Merkurjeve trgovske centre in pametno energetsko upravljanje lastnih nepremičnin, želijo biti v Merkurju predvsem zgled in s tem prispevati prvega izmed kamenčkov v mozaiku.

Foto: Merkur
Naložba v sončno elektrarno (SE) se povrne skozi prihranke v 7 do 10 letih. Življenjska doba SE je 25-30 let. Jamstva za SE so 12 let in več. V Merkurju nudijo ugodno financiranje na obroke in različne oblike obročnega odplačevanja z nizko obrestno mero in ročnostjo odplačila vse do 20 let. V sodelovanju s partnerjem, slovenskim podjetjem NGEN, vsem kupcem baterijskega hranilnika Powerwall, pomagajo tudi pri dobavi električne energije po stimulativni ceni, saj so vsi hranilniki povezani v virtualno platformo baterijskih hranilnikov z namenom zagotavljanja storitev stabilizacije elektroenergetskega sistema. V zameno uporabnik prejme do 2.000 kWh električne energije po ceni le 0,01 EUR/kWh + DDV. Pri dobavi te količine energije pa tudi ne plača omrežnine vezane na dobavo energije – torej, skoraj brezplačno. Pri toplotni črpalki pa se naložba povrne skozi prihranke v manj kot 5 letih. Življenjska doba toplotne črpalke je 15-20 let, z jamstvi proizvajalcev do 5 let. Naložba v kombinacijo obeh, torej SE in toplotne črpalke pa se povrne skozi prihranke v 5-7 letih.

Dodatne Informacije

merkur.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Kako pravilno skrbeti za živo božično drevo v loncu?