Porsche Macan – nemški cestni tiger

Porsche Macan
Zadnjič posodobljeno: :

Porsche si je umislil konkurenta vsem tistim neprestižnim kompaktnim športnim terencem in kakopak postavil nova merila vozne dinamike in estetike. Kot obljubljajo ne le na asfaltu temveč tudi na neutrjeni podlagi.

Seveda, če boste svojega Macana pognali v blato, v kar nekoliko dvomimo.

Da bo Macan predel smo prepričani, saj njegovo ime izhaja iz indonezijske besede za tigra. S svojim 4 kolesnim pogonom Porsche Traction Management (PTM), pa ga dobo lastniki lahko gnali tudi na zahtevnješe terene.

Macan je čistokrvni Porsche
Porsche tudi pri Macanu športni značaj odraža že dizajn. Zaradi nizke lege in poudarjene širine se SUV zdi prilepljen na cesto. Pokrov motornega prostora, ki zao-bjema sprednji del vozila, in padajoča strešna linija poudarjata celostno športno ele-ganco in izrazito dinamiko.

Porsche Macan / vsekakor konpakno atraktiven.
Porsche Macan / vsekakor konpakno atraktiven.

Številni oblikovalski elementi so prevzeti od drugih šport-nih avtomobilov znamke Porsche in prilagojeni Macanu.
Macan je “Made in Germany“, saj ga izdelujejo v Leipzigu v novi tovarni v katero so vložil 500 milijonov evrov. V njej bodo letno izdelali do 50.000 vozil.

Tri modelne različice, od katerih bo najzmoglivejšo krasilo ime Macan Trubo 3
Sam vrh segmenta kompaktnih terencev pa bo v prihodnje zasedal Macan Turbo 3, najzmogljivejši predstavnik te modelske serije. Novi 3,6-litrski V6 biturbo motor razvije mogočnih 294 kW (400 KM) in vozilo od 0 do 100 km/h pospeši v 4,8 sekunde – z opcijskim paketom Sport Chrono v 4,6 sekunde. Macan Turbo doseže največjo hit-rost kar 266 km/h, kljub temu pa za 100 km poti porabi samo 9,28,9 l goriva (po novem evropskem voznem ciklusu*)) in v ozračje izpusti 216–208 g CO2 na km.

Porsche Macan – Predstavitveni video

Preveri foto galerijo – Porsche Macan

Dodatne Informacije

V Sloveniji bo vozilo Macan prav tako na voljo od 5. aprila 2014. Za Macan S bo potrebno odšteti 72.989  evrov , Macan S Diesel 69.717 evrov ter za najzmogljivejši model Turbo 102.509 evrov.

Več informacij: www.porsche.si 

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Novi Citroën C4: v znamenju elektrike