fbpx

Pošta Slovenije vam paket dostavi tudi na teraso

Pošta Slovenije je pošiljanje in prejemanje paketnih pošiljk naredila uporabnikom prijazno, in tako 99 odstotkov paketnih pošiljk dostavi že naslednji dan po oddaji pošiljke. Pohvalijo pa se lahko še z eno fascinantno številko, in sicer mesečno dostavijo več kot pol milijona paketov.

Ker se na Pošti Slovenije zavedajo, da naslovniki paketov velikokrat  niso prisotni na naslovu, kamor je bil paket poslan, so se odločili, da ponudijo tudi alternativne oblike dostave, in sicer.
– dostavo v izbranih časovnih terminih (dostava do 10. ure, po 16. uri, med 18. in 20. uro),
– dostavo na izbran naslov (v službo, k sorodniku, sosedu …),
– dostavo na izbrano pošto ali Petrolov bencinski servis,
– dostavo na vnaprej dogovorjen prostor (na teraso, pod nadstrešek, v lopo…),
– možnost brezplačne ponovne dostave paketa,
– možnost, da pred dostavo paketa pokličejo naslovnika ali pošljejo SMS-sporočilo,
– možnost, da se z naslovnikom dogovorijo za nov termin dostave (če paket ni bil vročen).

Pošiljko lahko prevzame vaš sosed
Brezplačna storitev Dostava pošiljk sosedu vam omogoča, da izberete osebo – soseda, ki stanuje v vaši neposredni bližini in ki lahko v primeru vaše odsotnosti prevzema vašo paketno pošiljko (vse vrste paketov), pošiljke Hitre pošte ali priporočena pisma z obremenitvijo (ne velja za priporočena pisma brez storitve, pisma po posebnih zakonih ipd.). Nova storitev v okviru naslovnikovega naročila je brezplačna. Naslovnikovo naročilo se lahko izda na enem obrazcu za več družinskih članov, ki naročilo podpišejo (sosed lahko prevzame pošiljke za enega ali več družinskih članov).

Dostava na dogovorjen prostor po vaši izbiri
Po dogovoru vam Pošta Slovenije paketno pošiljko preda brez potrditve prevzema na različnih mestih, kot so terasa, balkon, nadstrešek, ipd. Vse kar morate storiti je, da naročite, da se vam paketne pošiljke vročijo brez potrditve prevzema na dogovorjenem prostoru. Navedeno naročilo velja za paketne pošiljke v notranjem prometu, ki nimajo dodatnih storitev, ki zahtevajo potrditve naslovnika oz. za katere je potrebno plačilo. Ostale paketne pošiljke v notranjem prometu z dodatnimi storitvami, ki zahtevajo prisotnost naslovnika in prispele iz mednarodnega prometa, se vročajo s potrditvijo prevzema. In kar je nenazadnje potrebno poudariti, nova storitev v okviru naslovnikovega naročila je brezplačna.

Po pošto na Petrol
Ali je lahko še lažje? Odslej lahko prevzemate svoje pakete z enostavnim dostopom na 114 bencinskih servisih Petrol 24 ur na dan, vse dni v tednu. Seznam bencinskih servisov Petrola, ki sprejemajo in izročajo pošiljke, je objavljen na spletni strani Pošte Slovenije www.posta.si.

Dodatne Informacije

Za več informacij o različnih oblikah paketne dostave pokličite na 080 14 00 ali obiščite www.posta.si.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!