Od ustanovitelja podjetja do direktorja v treh korakih

Pot od ustanovitelja podjetja do direktorja v treh korakih

Ustanovitev podjetja in grajenje nečesa s čiste ničle je močna osebnostna preizkušnja. Za večino podjetnikov pravzaprav ločitev med poslovnim in osebnim življenjem ne obstaja. Delo je življenje in življenje je delo. Predstavljamo pot od ustanovitelja podjetja do direktorja v treh korakih.

Naziv “direktor” ni nekaj, kar bi si lahko enostavno nadeli. Nasprotno, gre za način, kako oseba z nazivom komunicira s svojo ekipo in investitorji. Tu je pot od ustanovitelja podjetja do direktorja v treh korakih.

Prepustite se in zaupajte svojemu timu

Na neki točki organizacija postane prevelika stvar za eno osebo. Upravljanje morajo prevzeti, poleg direktorja, tudi nekateri drugi člani tima. To je, jasno, za ustanovitelje vedno velika dilema. Torej, kako prepustiti vajeti nekomu drugemu? Uspešni direktorji se predvsem osredotočajo na investiranje v zaposlene, in ne toliko na opravljanje dela namesto njih.

Sprejmite odgovornost

Pomanjkanje odgovornosti je tako zapeljivo kot “zasvojljivo”. Kot vodja vendarle sprejmite odgovornost in si dokažite, da ste sposobni uresničiti svoje zamisli. Tako boste pri doseganju ciljev jasen zgled tudi sodelavcem.

"Ko mojster vodi, se ljudje komaj zavedajo, da obstaja." (Lao Tzu)
“Ko mojster vodi, se ljudje komaj zavedajo, da obstaja.” (Lao Tzu)

Postanite “vodja”, ne samo “šef”

Vse preveč ustanoviteljev podjetij gleda na poslovanje zgolj iz ekonomskega vidika. Še posebej če so vanj vložili velik del svojega osebnega kapitala. Ob tem se niti ne zavedajo, da sta vodenje in investicija dve popolnoma različni stvari. Slednje vodi do težkih in diktatorskih stilov vodenja, katerih primarni cilj je le obogatitev. Dobri vodje usmerjajo svojo pozornost v srečo in zadovoljstvo svojih zaposlenih. Samo srečni in zadovoljni zaposleni lahko prinesejo dobre rezultate in želene cilje.

PREBERITE ŠE: 44 načinov, kako biti bolj produktiven

“Ko mojster vodi, se ljudje komaj zavedajo, da obstaja. […] Če ljudem ne zaupaš, jih narediš nezaupljive. Mojster ne govori, on deluje. Ko je njegovo delo opravljeno, ljudje rečejo: Neverjetno, vse to smo sami naredili!” Tako je pravil Lao Tzu. Pa še kako drži!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Spremeni teh 10 malenkosti in v očeh moških boš takoj privlačnejša!