fbpx

Pozabite krste, tukaj so biorazgradljive pogrebne kapsule, iz katerih zrastejo drevesa

Okolju prijazni grobovi-plodovi, iz katerih zrastejo drevesa.

Pozabite krste, tukaj so biorazgradljive pogrebne kapsule Capsula Mundi, iz katerih zrastejo drevesa. Zamislite si, da bi spomin na preminule namesto nagrobnikov predstavljala njihova najljubša drevesa, in da bi Dan spomina na mrtve namesto na pokopališču preživeli v čudovitem svetem gozdu... Naravi prijazne biorazgradljive pogrebne kapsule, ki posmrtne ostanke spremenijo v drevesa, so si zamislili pri italijanskem podjetju Capsula Mundi.

Pogrebne kapsule, iz katerih zrastejo drevesa? Za nekatere morda malce bizarna in celo nedopustna ideja o pogrebnih kapsulah, ki posmrtne ostanke naših najbližjih spremenijo v organsko gnojilo, ki omogoča rast drevesu, posajenim nad kapsulo, se je porodila italijanskemu podjetju Capsula Mundi. Vodji projekta – Anna Citelli in Raoul Bretzel – sta zaobjela idejo o sklenjenem krogu in si zamislila inovativno obliko pogrebne slovestnosti. Razvila sta okolju prijazno alternativo krsti – biorazgradljivo pogrebno kapsulo, ki posmrtne ostanke preminulih spremeni v gnojilo za njihovo najljubše drevo, pokopališča pa v prelepe svete gozdove. Projekt zaradi italijanske zakonodaje za zdaj ostaja zgolj koncept, vendarle pa je lepo pomisliti, da bi lahko nekoč namesto nagrobnikov spomin na nas predstavljala mogočna drevesa svetih gozdov…

PREBERITE ŠE: iHeart: družbena omrežja prikazana skozi grafite

Dodatne Informacije

Več informacij: www.capsulamundi.it

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.