fbpx

Pravilo 90 dni brez stika: najboljši način za nadaljevanje življenja po koncu veze

Foto: Randy Kinne / Unsplash

Ko se vaše razmerje konča, postane vaš svet napolnjen z razočaranjem, tonami sladoleda, joka, neprespanih noči. Zdi se vam, da se ne boste nikoli več zaljubili in ljubili. Počutite se izgubljeno, zmedeno, in v skušnjavi, da bi počeli stvari, za katere veste, da jih ne bi smeli! Tedaj je čas, da upoštevate pravilo brez stika!

Pravilo brez stika je časovno obdobje, v katerem se vzdržite stikov s svojim bivšim. To pomeni brez pošiljanja sporočil in klicev. Pomeni rezanje stikov v vseh pomenih besede, tako da boste lahko zbistrili glavo, dobili nekaj prostora in časa zase ter od te osebe. Če je pravilno izvedeno, vam pomaga, da si hitreje opomorete od razpada in pospešite postopek zdravljenja.

Omogoča vam, da rastete kot oseba. Lahko pa vam tudi pomaga, da se z bivšim združite na pravilen način, če oba verjameta, da je ponovna združitev prava stvar.

Zakaj ni dobro, da iščete stike z bivšim

Odgovori so precej preprosti:

  • Če želite pozabiti nanje in nadaljevati, vas bo stik z njimi samo še bolj zmedel in ne boste mogli nehati razmišljati o njih.
  • Če nimate pojma, kaj bi morali storiti po razhodu, je bolje, da si daste nekaj časa, kot da bi z impulzivnimi odločitvami šli v napačno smer.
  • Če se želite spet združiti, vendar vaš bivši ni prepričan o tem, boste s pritiskom na njih samo poslabšali stvari. Namesto tega jim morate dati nekaj prostora in časa, da razmislijo, kaj v resnici želijo.
Zakaj se ne javi več? Foto: Ethan Sykes / Unsplash

Zakaj pravilo brez stika vedno deluje

… Daje vam prostor za razstrupljanje in zbistri glavo.
… Daje vam nov pogled na stvari.
… Daje vam priložnost, da se spet sestavite.
… Spominja vas, da ste ustvarjalec lastne sreče.
… Sogovorniku daje prostor, da vas pogreša (kar je super, če jih tudi vi pogrešate)

Pravilo brez stikov je nekakšna rehabilitacija. Ko toliko časa preživite z nekom, ste na neki način zasvojeni z to osebo, ker je pomemben del vašega življenja. To je glavni razlog, zakaj ne morete nehati razmišljati o njej in zakaj čutite skušnjavo, da bi po prekinitvi ostali v stiku.

Z uporabo tega pravila si dovolite, da se znova povežete s svojim resničnim jazom in počistite vso negativnost, ki se je nabrala v času, ko ste bili skupaj. Če želite iti naprej, je nujno, da si daste nekaj prostora in časa, da se pravilno ozdravite. Če se želite spet združiti, je nujno tudi, da svoji zvezi daste nekaj časa, da se tudi ohladi in pozdravi.

Pogrešam ga. Foto: Kyle Broad / Unsplash

O čem razmišlja oseba, s katero ste prekinili stike

… Zmedena bo. ( Ves čas mi je pošiljala sporočila in me klicala, zdaj pa začnem misliti, da je nekaj narobe. Mogoče je spoznala nekoga drugega )
… Spraševala se bo, kaj se dogaja v tvoji glavi in ​​življenju. (Sprašujem se, ali sem ji še vedno všeč. Morda je še vedno zaljubljena vame, vendar noče, da to vem, in me zato ignorira. Sprašujem se, kaj trenutno počne. Mogoče tudi ona misli name, ampak pretvarja se, da ni. Počakajte, ali je to sploh mogoče?)
… Lahko je tudi jezna. (Sovražim to osebo. Kdo misli da je, da me tako ignorira in izbriše iz svojega življenja?)
… Lahko vas tudi začne pogrešati (ob predpostavki, da še vedno nekaj čuti do vas).

Eden največjih znakov, da te pogreša v obdobju brez stika, je, če ti začne pošiljati sporočila.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.