3 videji, s katerimi boste na enostaven način povečali gibljivost in prožnost svojega telesa

Zadnjič posodobljeno: :

Raztezanje je pogosto prezrto, vendar bi ga morali poskusiti vsaj dvakrat na teden vključiti v svojo rutino, da bi pomagali pri okrevanju in izboljšali prožnost ter mobilnost.

Raztezanje pripomore k številnim dobrim lastnostim. Kot prvo ohranja naše mišice prožne in dobro gibljive. Marsikatera raztezna vaja pomirja naš um, sploh ob pravilni kombinaciji dihanja. Hkrati raztezanje pripomore k večji koordinacijo telesa, zato lahko določene vaje izvajamo z majn napora. Nenazadnej pomaga preprečiti poškodbe mišic in pripomore k obnovi in regeneraciji že poškodovanih mišic. Nasploh raztezanej omogoča dobro počutje.

Našli smo 3 videoposnetke na YouTubu, s katerimi se boste tega lažje lotili!

Raztezne vaje za začetnike z Maddie Lymburner

Rutini je enostavno slediti, poteze pa so prijazne do začetnikov. Glasba v ozadju pa pomirja in sprošča. Maddie vas popelje skozi lep razteg vašega telesa in svetuje, kako izboljšati svoje tehnike raztezanja.

10 minut raztezanja za celo telo in rutina fleksibilnosti z Natacha Océane

Hitra 10-minutna rutina, ki jo lahko uporabite kot ogrevanje, ohladitev ali le del vaše dnevne rutine. Med vsakim premikom je predogled vsakega prihajajočega premika in časovnik, ki vam pomaga odštevati. Poteze so dinamične in ne pomagajo le pri prilagodljivosti, temveč tudi pri mobilnosti.

10 minutna dnevna rutina s Shono

Shona porabi približno 2 minuti, da nas pouči o gibljivostji ter zakaj je lt-ta tako pomembna. Razloži vsako potezo in kako jo prvilno izvesti. Rutina je hitra in se lahko izvaja vsak dan, da se izboljša gibljivost.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Najboljše ženske superge za tek 2021