Prednosti in slabosti družbenih omrežij

Dobre in slabe plati družbenih omrežij

Vas zanima, katere so prednosti in slabosti družbenih omrežij, kot so Facebook, Twitter in Pinterest? Družbena omrežja so postala del našega vsakdana, in čeprav imajo milijarde uporabnikov, še vedno ni povsem jasno, ali so njihovi učinki pozitivni. Večkrat smo že pisali, da Facebook negativno vpliva na ljudi, nič kaj bolje pa se v raziskavah niso odrezala druga omrežja. Izsledki so namreč pokazali, da s količino časa, ki ga uporabniki preživijo na družbenih omrežij, raste tveganje za pojav depresije. A vsaka medalja ima dve plati, zato si oglejmo dobre in slabe strani družbenih omrežij. Obvezno čtivo za vse tržnike in upravljalce družbenih omrežij.

Družbena omrežja so brez dvoma spremenila način naše komunikacije in tudi preživljanje prostega časa. Kljub številnim prednostim, ki jih prinašajo, pa na površje vse bolj prihajajo tudi njihove številne pasti oz. slabe plati: od ”muhastih” algoritmov do tistih bolj temačnih, kot je kraja identitete.

PREBERITE ŠE: Facebook: kako se znebiti odvisnosti?

Kateri je boljši? Facebook ali Twitter?
Kateri je boljši? Facebook ali Twitter?

Ker pa družbenih omrežij ne uporabljamo zgolj v zasebne namene, ampak tudi poslovno (za širjenje prepoznavnosti, stalen stik s potencialnimi kupci oz. zvestimi strankami …), je dobro vedeti, kaj nam določeno družbeno omrežje prinaša. V nadaljevanju boste izvedeli, katere so prednosti in slabosti družbenih omrežij, kot so Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest in LinkedIn.

Dobre in slabe plati družbenih omrežij
Dobre in slabe plati družbenih omrežij

Prednosti in slabosti družbenih omrežij:

Dodatne Informacije

Več informacij:
adweek.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Citati Anaïs Nin, ki te pustijo brez besed: “Ljudje, ki živijo življenje s polnimi pljuči, se ne bojijo smrti!”