fbpx

Prenovljeni Hyundai i30: agresivnejši in na voljo z blagim hibridom

Prenovljeni Hyundai i30

Hyundai i30 se bo v svoji osveženi podobi predstavil na avtomobilskem salonu v Ženevi in med drugim prinesel tehnično nadgradnjo notranjosti in posodobljeno motorno paleto.

Hyundai i30 je doživel prenovo vseh treh karoserijskih izvedenk. Agresivnejši videz je dobil Fastback, različica s prisekanim zadkom in karavan. Tokrat bo tudi karavan deležen tako imenovanega N Line športnega paketa. Neposreden tekmec Volkswagen Golfu ima agresivnejši videz in luči LED v obliki črke V. Prednja maska je razširjena in prepredena s 3D-vzorcem. Spremenjen je zadnji odbijač, ki poudari zadnje luči, ki prav tako nosijo svetlobni podpis V. V notranjosti bomo našli 7-palčni zaslon z digitalnimi merilniki in 10,25-palčni zaslon na osrednji konzoli.

2021-hyundai-i30-n-line-facelift (8)

Nekaj sprememb je bila deležna tudi motorna paleta. 1,0-litrski turbo bencinski motor bo imel 120 konjskih moči in 172 Nm navora. Na voljo bo z ali brez 48-voltnega blago hibridnega sistema. Izbirati bo mogoče med 6-stopenjskim ročnim ali 7-stopenjskim samodejnim menjalnikom z dvojno sklopko. Dosedanji 1,4-litrski turbo bencinski motor bo zamenjal 1,5-litrski motor, ki bo na voljo zgolj z blago hibridnim sistemom. Proizvedel bo 160 konjskih moči in 253 Nm navora. Na voljo bo z obema menjalnikoma. V primeru da izberete dizla, bo na voljo 1,6-litrski motor, s 115 ali 135 konjskimi močmi.

Galerija: Prenovljeni Hyundai i30

Dodatne Informacije

Več informacij:
hyundai.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!