fbpx

Preprosti recepti za domači sladoled: brez mleka in aparata!

Preprosti recepti za domači sladoled: brez mleka in aparata!

Topli meseci so predvideni za 'prenajedanje' s sladko pregreho – sladoledom. Če želite zaužiti manj kalorij, pa si pripravite te tri sladolede brez mleka – to so preprosti recepti za domači sladoled.

Preprosti recepti za domači sladoled:

Sladoled z mangom in kurkumo

Sladoled z mangom in kurkumo.
Sladoled z mangom in kurkumo.

POTREBUJETE:

  • 600 gramov zamrznjenega manga
  • 200 gramov kokosove kreme
  • 230 mililitrov kokosovega mleka
  • 2 žlici kurkume
  • polovica žličke črnega popra (po želji)

PRIPRAVA:

V mešalniku zmešajte vse sestavine na nizki hitrosti, dokler se ne združijo. Ko nastane kompaktna masa, jo vlijte v posodo in postavite sladoled z mangom in kurkumo v zmrzovalnik za dve uri.

Sladoled z banano in arašidovim maslom

Sladoled z banano in arašidovim maslom.
Sladoled z banano in arašidovim maslom.

POTREBUJETE:

  • 3 banane srednje velikosti, narezane in zamrznjene
  • 75 gramov + 2 žlici kokosove kreme
  • 125 gramov neslanega arašidovega masla
  • 3 žlice javorjevega sirupa
  • 1 žlica vaniljevega ekstrakta (po želji)

PRIPRAVA:

Dodajte banane v mešalnik. Ko nastane tekoča masa, ji dodajte kokosovo kremo, ki jo lahko pred tem stopite za osem sekund v mikrovalovni (ni nujno). V zmes dodajte arašidovo maslo, javorjev sirup in ekstrakt vanilje. Nastali sladoled z banano in arašidovim maslom vlijte v posodo, po njej razmažite 2 žlici arašidovega masla in jo pustite stati v zmrzovalniku 3 do 6 ur.

Sladoled z jagodami

Sladodel z jagodami.
Sladodel z jagodami.

POTREBUJETE:

  • 600 gramov zamrznjenih jagod
  • 350 mililitrov kokosovega mleka

PRIPRAVA:

Vse sestavine zmešajte v mešalniku. Predvideni čas mešanja je pet minut. Postavite sladoled z jagodami v zmrzovalnik in počakajte dve ure.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.