fbpx

Prevoznik kraljev

Konec meseca septembra bomo tudi slovenski kupci lahko kupili novega Volkswagnovega sharana, ki je od svojega predhodnika večji v vseh pogledih in zdaj meri v dolžino 4,85 metra. Večje mere pomenijo tudi več prostora: prtljažni prostor ima od 300 (sedemsedežna različica, polna potnikov) do 2430 litrov prostornine (zloženi vsi ...

Konec meseca septembra bomo tudi slovenski kupci lahko kupili novega Volkswagnovega sharana, ki je od svojega predhodnika večji v vseh pogledih in zdaj meri v dolžino 4,85 metra. Večje mere pomenijo tudi več prostora: prtljažni prostor ima od 300 (sedemsedežna različica, polna potnikov) do 2430 litrov prostornine (zloženi vsi sedeži, razen sprednjih). Sicer bo osnovna postavitev sharana imela pet sedežev, možno bo kupiti tudi šestsedežno (po dva sedeža v vsaki vrsti) ali sedemsedežno različico (2 : 3 : 2). Pod motornim pokrovom se bo skrival eden od dveh turbodizelskih TDI- (103 in 125 kW) ali dveh turbobencinskih TSI-motorjev (110 in 147 kW). Novi sharan, kar v perzijščini pomeni “tisti, ki prevaža kralje”, se lahko pohvali s številnimi novostmi, med katerimi kot pomembna aduta izstopata novi koncept zlaganja sedežev EasyFold – prejšnjim generacijam sharana so očitali nerodno odstranjevanje sedežev iz vozila – in drsna zadnja stranska vrata, ki jih proti doplačilu lahko upravlja tudi elektronika. Tisti, ki jim parkiranje povzroča preglavice, se bodo lahko odločili za parkirnega asistenta, imenovanega Park Assist, ki parkira namesto nas. Nova generacija zna parkirati bočno v še manjša parkirišča, dodali so mu algoritem za prečno parkiranje, zna pa tudi odpeljati s parkirišča, če nas zaparkirajo.

www.volkswagen.si

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.