Pričakovanja, ki uničujejo odnose

Vsem ne boš všeč, sprijazni se s tem. Foto: Pietra Schwarzler / Unsplash

Zakaj se nihče ne obnaša tako, kot bi se moral? Ko vas drugi razočarajo, običajno ne gre zanje, temveč za vas - natančneje za vaša pričakovanja. Presojate in sprejemate njihovo vedenje tako, da izhajate iz sebe. Vi imate svoja pričakovanja in prioritete, oni imajo svoja - a pogosto drugačna.

Ponavadi v odnosih nič ne gre tako, kot pričakujete. Partnerstva so zapletena, partnerji se ne obnašajo logično (torej tako, kot se vam zdi smiselno), prijatelji vas pustijo na cedilu (čeprav mislite, da bi vam morali biti na voljo).

Pogosto ste jezni, zmedeni in razočarani. Zakaj je tako težko vzdrževati tesne odnose?

Da bi se lažje spoprijeti s tem, se morate zavedati svojih pričakovanj in jih zmanjšati na razumno raven.

Nimate vedno prav

Trdite, da nekaj ​ni res in da imate le vi prav, ker pač tako mislite in čutite. Če drugi ne sprejmejo vaših resnic, prepričanj in načina, s katerimi jih upravičujete, boste verjetno pomislili, da so trmasti in jim je nemogoče nekaj dopovedati.

Če vas nekdo razjezi, ker se ne strinja z vami, se poglobite vase. Zakaj pričakujete, da bo nekdo na stvari gledal na enak način kot vi? Kar je vam očitno, je nekaterim absurdno – in obratno.

Namesto da poskušate na vsak način prepričati druge, raje poskušajte razviti razumevanje in strpnost.

Foto: Wesner Rodrigues / Pexels

Ne bodo vas vedno spoštovali

Tisti, ki vas ne spoštujejo, vam s tem ponudijo ogledalo, v katerem lahko vidite raven lastne samozavesti. Ne morete zahtevati in pričakovati, da vas bodo drugi spoštovali. Morda mislite, da jih spoštujete, in so vam ga zato dolžni vrniti, vendar to preprosto ne deluje.

Premagajte omejitve nečimrnosti in spoštovanje razumite kot osebno, psihološko kategorijo, ki se nanaša predvsem na samozavest in ljubezen do sebe.

Vsem ne boste všeč

Vaša vrednost ni v tem, ali ste nekomu všeč ali ne. Razvijte raje sprejemanje in samopodobo. To vam bo omogočilo, da gojite kakovostne odnose. Sprejmite drugačnost drugih ljudi. To je še posebej pomembno v poslovnih odnosih in komunikaciji.

Ne pričakujte, da se bodo drugi spremenili

Ne morete vplivati ​​na druge, da se spremenijo in postanejo to, kar želite. Tudi če v njih vidite potencial in jih poskušate spodbuditi, se bodo temu uprli. Vrnite se k razumevanju in sprejemanju.

Zmanjšaj pričakovanja. Foto: Theo Rql / Unsplash

Sprejmite, da ne morete imeti dobrih odnosov z vsemi ljudmi, še posebej takšnimi, ki ne bodo nikoli spremenili svojih stališč in vedenja. In najboljša odločitev je, da takšne ljudi izpustite iz svojega življenja.

Ne pričakujte, da vam bodo drugi brali misli

Nihče ne more brati vaših misli. Nihče ne ve kaj mislite in kako se boste odzvati, če ji tega niste jasno povedali. Vsak ima svoje težave, pričakovanja in prizadevanja. Nič ni samoumevno o vsem se morate pogovarjati in dogovarjati. Včasih to pomeni popuščanje, prepir ali zahteve, predvsem pa veliko dobre komunikacije.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!