fbpx

Začenja se Teden nezavržene hrane – v Slovenijo prihaja Massimo Bottura

V petek, 26. maja 2017 bo na Pogačarjevem trgu v Ljubljani potekala otvoritev Tedna nezavržene hrane. Teden nezavržene hrane se odvija na pobudo Luke Jezerška, gibanje pa so podprli tudi najpomembnejši slovenski kuharji: Ana Roš (Hiša Franko), Janez Bratovž (JB), Igor Jagodic (Strelec, David Vračko (Mak) in Luka Košir (Grič). Ob tej priložnosti bo Slovenijo obiskal tudi Massimo Bottura, eden od najboljših chefov na svetu.

Pomembne Informacije
Kdaj?
do
Kje?
Pogačarjev trg, Ljubljana
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
Vstop je prost, na delavnice se je potrebno prijaviti.

Teden nezavržene hrane bo potekal od 26. maja do 2. junija 2017. Gibanje, ki je nastalo na pobudo Luke Jezerška, želi širšo javnost opozoriti na problematiko zavržene hrane, ki je mnogokrat še popolnoma primerna za uporabo.

Pobudnik dogodka, Luka Jezeršek
Pobudnik dogodka Luka Jezeršek

Teden nezavržene hrane je podprl tudi lastnik restavracije s tremi Michellinovimi zvezdicami ter lanskoletni dobitnik naslova najboljšega kuharja na svetu Massimo Bottura.
Massimo Bottura je s svojo neprofitno organizacijo Food for Soul začel pravo revolucijo na področju zmanjševanja odpadne hrane. Bottura bo ob tej priložnosti obiskal Slovenijo ter spregovoril o svoji viziji ter pokusil jedi slovenskih kuharjev. Otvoritev se bo začela 26. maja 2017 na Pogačarjevemu trgu v Ljubljani. Cel Teden nezavržene hrane bodo na Pogačarjevemu trgu potekale kuharske delavnice po principu nezavržene hrane (nanje se je potrebno prijaviti). Zadnja dva dneva dogodka pa bomo lahko pokusili tudi jedi, ki jih bodo pripravile vrhunske slovenske restavracije.

PREBERITE ŠE: Čez drn in strn: Divji teden v Layerjevi hiši v Kranju

Dodatne Informacije

Več informacij:
tedennezavrzenehrane.si

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.