fbpx

ProovStation: skener, ki v samo treh sekundah zazna vse poškodbe na avtomobilu

Skener ProovStation s pomočjo kar 600 fotografij in umetne inteligence z 99-odstotno natančnostjo prepozna in ovrednoti vse poškodbe na zunanjosti avtomobila.

Vse od konca 60. let prejšnjega stoletja lahko prek elektronskih rešitev diagnosticiramo težave znotraj avtomobilov. Če smo na začetku gledali le v prižgano luč, ki je opozarjala na težavo v določenem delu avtomobila, lahko danes prek priključka OBD-II izvemo, kje natančno in kaj je razlog, da se avtomobil čudno obnaša. Če torej znamo kar prek računalnika prepoznati težavo v notranjosti, se moramo pri iskanju težav na zunanjosti še vedno zanašati na svoje oči. WeProov pa ima končno rešitev tudi za to.


ProovStation je večja naprava, ki je videti kot manjša avtopralnica, v resnici pa gre za napreden 3D-skener. Skozenj zapeljan avtomobil bo fotografirala kopica kamer, ki bo iz 600 slik izdelala podroben 360-stopinjski model zunanjosti. S pomočjo umetne inteligence bo prepoznala poškodbe na maski, podvozju, lučeh, gumah in steklih. ProovStation bo tako z 99-odstotno natančnostjo v treh sekundah prepoznal tudi poškodbe, ki bi jih lahko mehanik spregledal. S pomočjo pridobljenih podatkov ne bo samo prihranil veliko časa mehaniku, temveč tudi natančneje izdelal predračun popravila vseh poškodb.

Galerija: ProovStation

Dodatne Informacije

Več informacij:
proovstation.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!