Prvič v zgodovini igre FIFA: ženske reprezentance v nogometni simulaciji FIFA 2016

Tudi ženske igrajo nogomet, mar ne? To so končno spoznali tudi razvijalci najbolj popularne športne simulacij na svetu FIFA, kjer bodo v prihajajoči različici FIFA 2016 prvič v zgodovini na voljo tudi ženske nogometne reprezentance. S tem želijo pri studiu EA Sports, ki se podpisuje pod igro, uporabnost omenjene simulacije razširiti tudi na žensko populacijo.

Prvič v zgodovini športne franšize FIFA, ki moško populacijo razveseljuje že od leta 1993, bodo v najnovejšo različico- FIFA 2016– vključene tudi ženske reprezentance. Na seznamu so se znašle selekcije Brazilije, Kanade, Kitajske, Anglije, Francije, Nemčije, Italije, Avstralije, Mehike, Španije, Švedske in ZDA z zvezdnicami kot so Marta, Alex Morgan in Stephanie Houghton. Digitalni avatarji ženskih velemojstric nogometa bodo na prodajne police zavili 22. septembra 2015, z njimi pa bomo lahko igrali proti igralcu na drugi strani zaslona, proti računalniku ali prijateljske tekme.

PREBERITE ŠE: Vsi nogometni rekordi Lionela Messija in Cristiana Ronalda


Kakopak so se na novico hitro igralci FIFE, ki so pretežno moški oziroma fantje. Tem se zdi prelomna odločitev studia EA Sports nepotrebna in sama sebi namen, saj da z njo zgolj odvračajo pozornost od tehničnih težav, ki jih ima franšiza. Potezo so označili tudi za strel v prazno ko se gre za enakopravnost spolov, nekdo pa se sprašuje, zakaj se morajo ženske vmešavati prav v vse kar počnejo. Ampak fantje, tudi dekleta igrajo nogomet, mar ne?

Alex Morgan (ZDA) v Fifi 16.
Alex Morgan (ZDA) v Fifi 16.

Dodatne Informacije

Več in informacij:
easports.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Sony Alpha 7S III: premika meje ustvarjalnosti