Pladenj Tableau – sistem avtomatskega zalivanja rastlin #kickstarter

Pladenj Tableau - avtomatski sistem zalivanja sobnih rastlin

Če ste veliko na poti oziroma zdoma, je težko skrbeti za rastline. Pa tudi sicer zalivanja sobnih rastlin, pa naj se sliši še tako enostavno, marsikdo ne obvlada. Rastline imajo pač svoj cikel, ki ga marsikdo ne razume. S pladnjem Tabelau teh težav ne bo več, kot tudi ne, da boste morali prositi soseda, da vam, medtem ko vas ne bo, zaliva rože. Te se bodo na pladnju s sistemom avtomatskega zalivanja zalivale same, po potrebi in vse dokler bo v rezervoarju voda.

Nizozemsko podjetje Pikaplant na Kickstarterju ponuja izdelek, ki skrbi za zalivanje rastlin namesto vas in je idealen za vse, ki veliko potujete oziroma ste veliko zdoma ali pa rastline redno pozabljate zalivati. Sliši na ime Tableau. Gre za pladenj z zalivalnim sistemom, ki pri zalivanju posnema naravo in skuša kar najbolje poustvariti učinke vlažnih in suhih ciklov, ki so jih rastline vajene v naravi. Napolnjen je s filcem in zaliva rastline, ko je to potrebno.

Tableau ali še ena skrb manj, ko gre za hišna opravila.
Tableau ali še ena skrb manj, ko gre za hišna opravila.

Vodo črpa iz rezervoarja, ki ga namestimo na posebno mesto z ventilom, ki pa se odpre šele, ko rezervoar položimo na nastavek. Z njim lahko oskrbujete zelenjavo, cvetlice ali zelišča in sicer do štiri rastline oziroma lončnice naenkrat. In vse to brez ”kapljice” elektrike, tako kot to dela narava.

PREBERITE ŠE: Ročno izdelani obešalniki za notranje rastlinje

Pladenj Tableau bo lončnice zalival namesto vas.
Pladenj Tableau bo lončnice zalival namesto vas.

Tableau, ki ga na Kickstarterju lahko ”zaarate” za nekaj manj kot 90 evrov, zalije rastline le toliko kot je potrebno. S tem eliminira dva večna problemov s katerimi se srečujejo ”sobni” vrtnarji. Ti rastline bodisi zalijejo preveč bodisi premalo. Kar pa si rastline želijo je redno in zmerno zalivanje. Zato so se pri Pikaplantu pri zasnovi Tableaa in njegovega namakalnega sistema obrnili na naravo in njen vlažno-suhi cikel. Več o tem in kako zadeva deluje v praksi pa v spodnjem video posnetku:

Dodatne Informacije

Več informacij:
kickstarter.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
To so pasme psov, ki so primerne tudi, če živite v majhnem stanovanju