PS5 razkrit: Sony je PlayStation 5 končno predstavil svetu

Sony Playstation 5 / PS5

PlayStation 5 - PS5 - je tu, in sprašujemo se, ali je vreden “hypa” naslednjega rodu.

Sony je na svojem spletnem dogodku uradno predstavil PlayStation 5. Dogodek z imenom Future of Gaming za PS5 je v celoti razkril, kako bo videti PlayStation 5 in nam dal vse podrobnosti o konzoli naslednje generacije. Konzoli, ki smo jo vsi tako zelo težko pričakovali.

PlayStation 4 je zdaj star že sedem let in čeprav ima konzola tudi svojo posodobljeno različico PS4 Pro, ki se ponaša s 4K-grafiko in zajetnim procesorjem, pa je počasi že bil čas, da Sony predstavi novo. Pri Sonyju upajo, da bo prav PlayStation 5 privabil novo generacijo igralcev in ohranjal kultnost te naprave.

Sony Playstation 5 / PS5
Sony Playstation 5 / PS5

Kaj lahko torej pričakujemo od nove konzole?

Sony PlayStation 5 je daleč od zatemnjenega pravokotnika prihajajočega Xboxa in ima izjemen futurističen dizajn z belimi stranicami in črnim jedrom, podoben oblikovni jezik se nadaljuje z igralnim ploščkom DualSense. Zmožen je stati navpično ali vodoravno, kar je odlično, ker bo pravi modni dodatek vaše dnevne sobe. V notranjosti ga poganja osemjedrni procesor AMD Zen 2 in prilagojen grafični procesor AMD RDNA 2. Čipi bodo zagotovili do 10,28 teraflopov moči, medtem ko bo vgrajeni SSD ponujal 825 GB prostora za shranjevanje in 5,5 GB/s zmogljivosti za hitro nalaganje in branje. PS5 bo podpiral 8K-grafiko, 4K-grafiko pri hitrosti osveževanja 120Hz in 3D zvok, na voljo pa bo tako z Ultra 4K pogonom Blu-Ray kot tudi brez njega.

Igralni ploščki, oziroma kontrolerji - PS5
Igralni ploščki, oziroma kontrolerji – PS5

Na voljo bodo tudi slušalke, daljinski upravljalnik in krmilnik DualSense ter seveda izidi novih ali prilagojenih iger za PS5. O ceni Sony še ni govoril, vemo pa, da bo v prodaji za letošnje novoletne praznike.

Galerija slik: Sony Playstation 5 / PS5

Dodatne Informacije

Več informacij:
playstation.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Razer Smart N95: pametna maska s klimatskim sistemom, mikrofonom in zvočniki