fbpx

Psihološki test: Kako vaša preteklost vpliva na vašo sedanjost?

Podzavest oblikuje vašo sedanjost

Foto: Amanda Dalbjorn / Unsplash
Zadnjič posodobljeno: :

Izberite risbo in ugotovite, kako vaša preteklost vpliva na vašo sedanjost oziroma kako vaša podzavest vpliva na odločitve in izbire, ki jih sprejemate.

Naša podzavest je polna spominov in čustev. Nekateri žal niso tako prijetni, čeprav so se zgodili v daljni preteklosti in še vedno vplivajo na naše odločitve in dejanja v sedanjosti.

Psihoanalitik Sigmund Freud je verjel, da vsi dogodki našega otroštva močno vplivajo na naše odraslo življenje in oblikujejo našo osebnost. Kateri dogodek iz preteklosti vas še vedno prizadene?

Izberite simbol, ki je prvi pritegnil vašo pozornost.

1. simbol

Vaš največji strah je, da boste sami. Takšen strah ima marsikdo, ki je odraščal brez obeh ali brez enega starša ali v kakšni nepopolni družini.

Zdi se, da ste magnet za strupene ljudi. Ker tako razmišljate, izžarevate točno takšno energijo. Vaša negotovost in potreba po ljubezni pritegneta strupene ljudi.

Delajte na sebi in svoji samozavesti. Razumeti morate, da bodo ljudje v vašem življenju prihajali in odhajali, vendar to ne pomeni, da boste ostali sami. Če ste odprta in prijazna oseba, ne boste nikoli sami! Verjeti morate, da si zaslužite vse dobro! Tako boste pritegnili takšne ljudi.

2. simbol

Ta slika nakazuje, da ste bili v otroštvu veliko kritizirani, tako s strani staršev kot s strani vrstnikov. Zaradi tega ste se pogosto počutili negotove in si prizadevali pridobiti pomiritev in odobravanje drugih.

Želite ugoditi vsem, a vedite, da je to nemogoče. Bolj začnete razmišljati o svojih interesih in potrebah.

Čas je, da poskrbite zase in v svoje življenje vnesete več zdrave sebičnosti, tj. postaviti sebe na prvo mesto! In ne oziraj se na to, kaj si drugi mislijo.

3. simbol

Sanjate veliko, želite si veliko, a vas strah pred neuspehom zavira. Možno je, da ste v otroštvu pogosto doživljali občutek zavrnitve. Zaradi tega si ne upate narediti veliko stvari, ki si jih res želite.

Morate razumeti, da je vaše življenje odvisno samo od vas. Vse se da, samo vztrajni morate biti in za začetek reči “Zmorem”.

Morate poskusiti, narediti prvi korak, saj boste brez tega večno nezadovoljni ostali kjer ste. Samozavest, vam bo pomagala ustvariti zdrave odnose z ljudmi.

4. simbol

Če ste izbrali to sliko, je veliko ljudi v vašem življenju izdalo vaše zaupanje. Mogoče so obljubili nekaj, česar niso mogli izpolniti ali pa sploh niso bili resni.

Težko spet zaupate ljudem, ste čustveno zadržani in se redko komu odprete.

Delajte na tem, da premagate svoj strah. Zaupanje je ključnega pomena za zdrave odnose, pa naj gre za prijateljstva ali ljubezenske odnose.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.