fbpx

Raziskava je potrdila: lepotni spanec je resničen

Raziskava je potrdila: lepotni spanec je resničen.

Raziskava je potrdila, da je lepotni spanec resničen. Za lepo kožo, sijoč nasmeh in spočite oči nobena krema ne pomaga toliko kot krepak spanec. Recept, ki ga že desetletja trobijo naše mame in babice, so zdaj potrdili tudi strokovnjaki. Kaj so odkrili, si lahko preberete v članku.

Raziskava je potrdila: lepotni spanec je resničen. Ekipa strokovnjakov je sestavila vprašalnik, kjer je več kot 1000 udeležencev opisalo svoje spalne navade ter kako se počutijo glede svojega videza.

Rezultati so pokazali, da je več kot 60 % udeležencev poročalo, da je kakovosten spanec povezan z njihovim videzom. Ugotovili so, da dlje in bolje kot spijo, lepši so videti naslednji dan. Koliko spanca pa za lepši videz in boljše zdravje pravzaprav potrebujemo?

Spanec je odločilen tako za lepoto kot za dobro počutje
Spanec je odločilen tako za lepoto kot za dobro počutje

V tej raziskavi so ugotovili, da so o najboljšem videzu poročali tisti, ki so spali vsaj 9 ur na noč. To je le še razlog več, zakaj si tu in tam pač moraš privoščiti res dolg in globok spanec – brez kakršnekoli budilke. Pomembna iztočnica te raziskave je, da ti za lep videz ni nujno treba zapraviti gore denarja – začneš lahko že s krepčilnim in dolgim spancem.

PREBERITE ŠE: 14 navad, ki se jim odreči, če želiš živeti bolj srečno

Ne pozabi, da je spanec najbolj kakovosten pred polnočjo ter da je za dober spanec odsvetovana uporaba elektronskih naprav pozno zvečer. Strokovnjaki za optimalni nočni počitek svetujejo nekoliko hladnejši prostor, ki naj bo dobro zatemnjen.

Dodatne Informacije

Več informacij:
sealy.co.uk

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!