Raziskave o natančni številki: tolikokrat bi morali imeti spolni odnos glede na starost!

Foto: Jessica Gaudioso / Pexels

Vprašanje, ki marsikoga zanima je, koliko intimnih odnosov je normalnih v določenem starostnem obdobju ... veliko pa se jih tudi sprašuje, ali je morda njihov libido nadpovprečen.

Vas zanimajo natančne številke? Poglejmo nekatere izsledke slavnega inštituta za spolne raziskave Kinsley in se osredotočimo na pikantne številke.

Kdor je starejši, ima manj volje za igrice med rjuhami, kajne? No, izkazalo se je, da je to popolnoma napačno mnenje! Nedavna raziskava je namreč pokazala nasprotno. Glede na raziskavo imajo največ spolnih aktivnosti ljudje med 18. in 29. letom: v povprečju naj bi bili intimni kar 112-krat na leto. V poznejših letih se število sicer nekoliko zmanjša: ljudje, stari od 30 do 39 let v enem letu spolni aktivnosti odmerijo 86 “dejanj”. Med 40. in 49. letom pa ta aktivnost pade na približno 69-krat na leto.

via GIPHY

Vas zanima, kako stres in bolezen vplivata na vaše spolno življenje?

Napačno je prepričanje, da imajo starejši ljudje manj želje po seksu! Znanstveniki so dokazali ravno nasprotno! A jih pri aktivnosti velikokrat ovirajo poslabšana samopodoba in druge življenjske okoliščine. Kdor je pod stresom, ima bolezen ali pa veliko odgovornosti, ima manj časa in energije za spolnost.

via GIPHY

Optimisti imajo več spolnih odnosov!

Druga raziskava je nekoč pokazala, kako so spolno življenje, starost in zdravje medsebojno odvisni: udeleženci so morali izpolniti vprašalnike in razkriti podrobnosti o svojem spolnem življenju v obdobju zadnjih dveh let – vključno s tem, kako pogosto izvajajo spolne odnose. Poleg tega so morali anketiranci navesti svojo starost, občutek lastne vrednosti in libido. Raziskave so pokazale, da imajo ljudje z boljšim zdravjem pogostejše aktivno in uravnoteženo spolno življenje. Pokazale pa so še nekaj bolj spodbudnega: kdor je v starosti optimist, bo verjetno živel bolj polno spolno življenje.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Ko končno pravi pride …. ob pravem času