Bučni mafini so idealni za ta letni čas, ko se vse obarva v jesenske barve, ti mafini pa popestrijo doživetje z vonjem po jeseni.
Bučni mafini
Sestavine
- 260 g navadne moke
- 1 pecilni prašek -–ščepec soli
- 1 žlica začimbe za medenjake in cimeta
- 425 g bučnega pireja (pripravite predhodno, peka buče 1 uro na 180 stopinj)
- 200 g sladkorja
- 125 g grškega jogurta
- 80 ml olja
- 2 jajci
- 2 čajni žlički vanilijevega ekstrakta
- 200 g čokolade
Navodila
- V skledi zmešajte moko, pecilni prašek, sol in začimbe.
- V drugi skledi zmešajte vse mokre sestavine.
- Mokrim sestavinam dodajte suhe sestavine, zmes premešate in dodate 150 g sesekljane čokolade.
- Pečico segrejete na 175 stopinj. Pekač za muffine obložite s papirnatimi košaricami.
- Vsako košarico napolnite do 2/3.
- Potresite še z preostankom čokolade in pecite približno 25 minut.
- Pred serviranjem dobro ohladite.