Občudujete cake popse na palčki? Si mislite, da jih sami nikakor ne bi mogli narediti? Motite se. Njihovo oblikovanje je dokaj preprosto.
Cake pops ali tortica na palčki izhaja iz Amerike. Na prvi pogled se zdi, da je njihova priprava svojevrstna umetnost, vendar pa temu ni tako.
Najpogosteje so narejeni iz piškotov, čokoladna glazura, pa jim da neustavljiv videz in tudi okus. Lahko jih okrasite s sladkornimi zvezdicami, rožicami, povaljate v kokosu, čokoladnih mrvicah, mletih orehih, mandljih …
Obožujejo jih majhni in veliki.
Cake popsi
Sestavine
- 300 g mletih keksov
- 200 g margarine
- 200 g sladkorja v prahu
- 8 žlic pomarančnega soka Sestavine za glazuro:
- 300 g čokolade za kuhanje
- 2 žlici olja
Navodila
- Piškote in sladkor v prahu zmešate, dodate stopljeno margarino in vse skupaj dobro stepete z mešalnikom, da ni grudic.
- Postopoma dodajte pomarančni sok in dobro premešajte z rokami.
- Iz pripravljene zmesi oblikujete kroglice in jih za 15 minut postavite v zamrzovalnik.
- Čokolado nalomite na kocke, dodate olje in stopite na pari.
- Konico daljše slamice ali palčke pomočite v čokolado, nato jo zapičite v kroglice in pustite 15 minut, da se strdijo v zamrzovalniku.
- Vsako kroglico pomočite v stopljeno čokolado, odvečno količino odstranite z žličko in počakate, da se odcedi.
- Okrasite s pisanimi mrvicami, kokosom ali drugimi okraski po vaši izbiri.
- Slamice zapičite v stiropor in jih do serviranja pustite v hladilniku.