Mehko osvežilno pecivo s sirnim nadevom. Verjamete ali ne, združuje dve priljubljeni sladici, cheesecake in čokoladne mafine. V tej čokoladni torti z višnjami uživali vsi čuti.
Čokoladna torta z višnjami
Sestavine
- Sestavine za testo:
- 200 g masla
- 250 g sladkorja
- 4 jajca
- 300 g moke
- 6 žlic kakava v prahu
- ščepec soli Sestavine za nadev:
- 250 g kremnega sira
- 1 jajce
- 1 čajna žlička vaniljevega ekstrakta
- 80 g sladkorja
- 250 g višenj
Navodila
- V večji skledi stepamo maslo in sladkor, dokler ne dobimo penaste zmesi, nato dodajamo jajca, eno za drugim. Stepamo, dokler se vse sestavine ne povežejo.
- V ločeni skledi zmešamo kakav, moko in sol, nato dodamo zmes z maslom in jajci, da dobimo homogeno zmes. Polovico zmesi vlijemo v pekač in poravnamo.
- Za nadev z mešalnikom stepemo kremni sir, jajce, vaniljev ekstrakt in sladkor ter zmes porazdelimo po prvi plasti testa v pekaču. Po vrhu razporedimo višnje, nato prelijemo z drugo polovico testa in vse skupaj pečemo 30-35 minut.
- Ko je pečena, jo pustimo, da se ohladi na sobni temperaturi.