fbpx

Recept: čokoladni mousse s piškoti Oreo

Foto: envato

Čokoladna sladica, ki se je nihče ne bo branil, saj ima popolnoma lahko strukturo ter vas osvoji že na prvi grižljaj.

Beseda mousse izvira iz francoskega slovarja in pomeni pena in prav takšna je ta sladica – penasta in rahla.

Da bi dobili čim boljši mousse, je nujno uporabiti kakovostno čokolado. Boljša, ko je čokolada, boljši je mousse in uživali boste v vsakem grižljaju.

Čokoladni mousse z oreo piškoti

  • Obroki: 10
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 10 kosov Oreo piškotov
  • 45 g masla
  • Nadev:
  • 200 g čokolade
  • 380 ml sladke smetane
  • Glazura:
  • 80 ml sladke smetane
  • 100 g čokolade

Navodila

  1. Oreo piškote zmeljemo v blenderju, nato pa jih zmešamo s stopljenim maslom, da dobimo homogeno zmes.
  2. Zmes damo v majhne okrogle modelčke in jo lepo sploščimo.
  3. Za nadev čokolado prelijemo z 80 mililitri sladke smetane, nato jo stopimo v sopari ali mikrovalovni pečici.
  4. Preostalo sladko smetano stepamo toliko časa, da dobimo trdo stepeno smetano, nato pa jo primešamo čokoladi in mešamo, da dobimo enotno kremo.
  5. Nadev razporedimo po modelčkih. Za eno uro postavimo v zamrzovalnik, da se lepo strdijo.
  6. Za glazuro ponovno stopimo čokolado skupaj s sladko smetano. Pustimo, da se ohladi na sobni temperaturi, nato pa jo prelijemo čez mousse.
  7. Pustimo pol ure v hladilniku, da se lepo strdi.
  8. Namig: namesto priprave z modelčkom, lahko mousse pripravite tudi v steklenem kozarčku.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.