Mousse je okusna in sočna poslastica, v kateri se preliva kopica bogatih okusov. Večina si jo privošči ob obisku slaščičarne ali restavracije, vendar pa ni nobenega razloga, da se v pripravi ne bi preizkusili tudi sami. Pripravili smo vam enostaven recept za čokoladni mousse s pomarančo.
Mousse je odlična ideja za sladico pri večerji ali sladek prigrizek ob skodelici kave ali čaja, zato boste svoje najbližje gotovo navdušili, če jih presenetite s pomarančno in čokoladno čarovnijo, ki ste jo ustvarili sami.
Čokoladni mousse s pomarančo
Priprava je hitra in preprosta, zanjo pa tudi ne potrebujete veliko sestavin - ne smete pozabiti le, da mora mousse, preden ga postrežete, v hladilniku počakati vsaj 6 ur
Sestavine
- 1 pomaranča
- 3 žlice kave
- 200 g čokolade, ki vsebuje vsaj 60% kakava
- 6 jajc
- ščepec soli
Navodila
- Olupite pomarančo, nato lupino na drobno naribajte.
- Zmešajte čokolado, pomarančno lupinico in kavo v posodi, ki ste jo postavili na posodo, v kateri na ognju segrevate vodo. Ko se čokolada stopi, zmes premešajte, dokler ne postane popolnoma gladka. Takrat posodo odmaknite z ognja.
- Jajca ločite na rumenjake in beljake. Beljake v veliki posodi zmešajte s soljo. Mešajte, dokler zmes ne postane gosta.
- Rumenjake dodajte čokoladni zmesi, ki se je v tem času nekoliko ohladila. Dobro premešajte.
- Zmesi dodajte še beljake in z vilico previdno premešajte.
- Zmes prelijte v 10 majhnih kozarčkov. Postavite v hladilnik in počakajte 6 ur ali pa kozarčke tam pustite čez noč.
- Preden postrežete, lahko mousse okrasite z robidami, borovnicami, malinami, koščki jagod, želejem… Dober tek!