fbpx

Recept: čokoladni mousse s pomarančo

Foto: envato

Mousse je okusna in sočna poslastica, v kateri se preliva kopica bogatih okusov. Večina si jo privošči ob obisku slaščičarne ali restavracije, vendar pa ni nobenega razloga, da se v pripravi ne bi preizkusili tudi sami. Pripravili smo vam enostaven recept za čokoladni mousse s pomarančo.

Mousse je odlična ideja za sladico pri večerji ali sladek prigrizek ob skodelici kave ali čaja, zato boste svoje najbližje gotovo navdušili, če jih presenetite s pomarančno in čokoladno čarovnijo, ki ste jo ustvarili sami.

Čokoladni mousse s pomarančo

  • Obroki: 10 porcij
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Priprava je hitra in preprosta, zanjo pa tudi ne potrebujete veliko sestavin - ne smete pozabiti le, da mora mousse, preden ga postrežete, v hladilniku počakati vsaj 6 ur

Sestavine

  • 1 pomaranča
  • 3 žlice kave
  • 200 g čokolade, ki vsebuje vsaj 60% kakava
  • 6 jajc
  • ščepec soli

Navodila

  1. Olupite pomarančo, nato lupino na drobno naribajte.
  2. Zmešajte čokolado, pomarančno lupinico in kavo v posodi, ki ste jo postavili na posodo, v kateri na ognju segrevate vodo. Ko se čokolada stopi, zmes premešajte, dokler ne postane popolnoma gladka. Takrat posodo odmaknite z ognja.
  3. Jajca ločite na rumenjake in beljake. Beljake v veliki posodi zmešajte s soljo. Mešajte, dokler zmes ne postane gosta.
  4. Rumenjake dodajte čokoladni zmesi, ki se je v tem času nekoliko ohladila. Dobro premešajte.
  5. Zmesi dodajte še beljake in z vilico previdno premešajte.
  6. Zmes prelijte v 10 majhnih kozarčkov. Postavite v hladilnik in počakajte 6 ur ali pa kozarčke tam pustite čez noč.
  7. Preden postrežete, lahko mousse okrasite z robidami, borovnicami, malinami, koščki jagod, želejem… Dober tek!

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.