Bajadera je že desetletja sladica, ki polepša praznike. Ker se bližajo prazniki, vedno bolj razmišljamo o tortah, ki jih bomo pripravili in domača bajadera je ena od odličnih izbir.
Za vas imamo recept, kako pripraviti domačo bajadero.
Domača bajadera
Sestavine
- Sestavine za biskvit
- 500 g mletih piškotov
- 200 g kokosa (mleti mandlji, orehi ali lešniki)
- 250 g sladkorja
- 200 ml mleka
- 250 g masla ali margarine
- 1 vanilin sladkor
- 1,5 žlice ruma
- Sestavine za glazuro
- 200 g čokolade za kuhanje
- 6 žlic olja
Navodila
- Piškote in kokos zmešajte v večji skledi.
- V ponev dajte mleko, margarino, sladkor in vanilin sladkor in postavite na majhen ogenj, da se vse sestavine stopijo.
- Takoj, ko se sestavine stopijo, jih prelijete čez zmes piškotov in kokosa ter jih premešajte s kuhalnico.
- Dodajte rum in nadaljujete z mešanjem, najbolje z rokami, da se sestavine dobro med seboj povežejo.
- Pekač rahlo namažite z margarino in maso razporedit po pekaču.
- Čez prelijte čokoladno glazuro in vse skupaj postavite v hladilnik, da se strdi.
- Ko se odločite rezati torto na majhne kocke, jo vzemite iz hladilnika in jo vsaj 15 minut pustite na sobni temperaturi, da pri rezanju ne poči.