fbpx

Recept: ekstra rahla umešana jajca

Ne pozabite na to skrivnostno sestavino

Foto: Adam Bartoszewicz /Unsplash

Umešana jajca so precej osnovna in enostavna jed, a vseeno lahko svoj recept vedno izboljšate. Za rahla in kremasta umešana jajca je treba poznati nekaj osnov, dobro pa je upoštevati trike in dodati skrivno sestavino.

Jajc nikoli ne pecite na visoki temperaturi, saj lahko kaj hitro zakrknejo ali pa se zažgejo. Vedno jih pripravljajte pri nizki temperaturi in nenehno mešajte, da ta ostanejo rahla in kremasta. Prav tako morate paziti, da jih ne zapečete preveč. Namreč ponev morate odstaviti, ko jajca še niso popolnoma pripravljena, saj mora njihova struktura ostati mokra.

Umešana jajca s kislo smetano

Če želite, da vaš jutranji zajtrk dobi dodatno svilnato teksturo morate upoštevati sledeči trik. Jajcem na koncu dodajte žlico kisle smetane.

Po okusu pa lahko umešana jajca obogatite s številnimi dodatki kot so: šparglji, slanina, losos, gobice, tartufi, rakci, kaviar, zelenjava in sveža zelišča. Bodite kreativni in dober tek.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.