fbpx

Recept: enostavni princeskini krofi (kremni puhki)

Princeskini krofi (kremni puhki)
Foto: envato

Princeskini krofi (kremni puhki) vas bodo osvojili na prvi grižljaj. Pecivo je narejeno iz choux testa in polnjeno s stepeno smetano, jajčno kremo ali slaščičarsko kremo. Choux pecivo je rahlo, zračno testo, ki se pri pečenju napihne in ustvari votlo sredico, ki jo lahko napolnimo z različnimi sladkimi ali slanimi nadevi.

Domneva se, da princeskini krofi (kremni puhki) izvirajo iz Francije v 16. stoletju in so bile v francoščini znane kot “choux à la crème”. Danes so priljubljena sladica po vsem svetu in jih pogosto najdemo v pekarnah, slaščičarnah in restavracijah.

Poleg tega, da so polnjene s stepeno smetano, jajčno kremo ali slaščičarsko kremo, so lahko preliti tudi z različnimi prelivi, kot je sladkor v prahu, čokoladni ganache ali karamelna omaka.

Princeskini krofi (kremni puhki)

  • Obroki: 9
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

    Sestavine za testo:
  • 250 ml mleka
  • 90 g masla
  • ščepec soli
  • 140 g moke
  • 6 jajc
  • Sestavine za nadev:
  • 500 ml mleka
  • 2 vrečki vaniljevega pudinga
  • 70 g sladkorja
  • 100 g vaniljevega sladkorja
  • 200 g masla
  • 150 g sladkorja v prahu

Navodila

  1. Zmešamo mleko, maslo, sol in kuhamo toliko časa, da se vse poveže.
  2. Ugasnemo štedilnik in dodamo moko, nato z mešalnikom mešamo toliko časa, da dobimo testo.
  3. Odstavimo z ognja, nato postopoma dodamo jajca.
  4. Nabrizgamo kepice na pekač, obložen s papirjem za peko.
  5. Pečemo na 160°C približno 40 minut.
  6. Mleko, puding, sladkor in vaniljev sladkor zmešamo in ob stalnem mešanju kuhamo toliko časa, da se zgosti.
  7. Pokrijmo in ohladimo na sobno temperaturo. Dodamo maslo in stepamo.
  8. Testo prerežemo na pol, nato napolnimo z nadevom in pokrijemo z drugo polovico testa.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.