Za vas imamo recept gina z rabarbaro, ki ga je vredno poskusiti.
Gin z rabarbaro
Sestavine
- 1 pomaranča
- 300g rabarbare
- ½ vanilijevega stroka ali 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
- 150 g rjavega sladkorja
- 750 ml gina
- 1 litrski kozarec
- tonik (3-kratna količina gina)
- rezine pomaranče ali limone
Navodila
- Pečico segrejte na 160 stopinj.
- Rabarbaro operite in ji po potrebi odrežite olesenele konce. narežite jo na 3 centimeterske koščke.
- Razporedite rabarbaro v pekač in ji dodajte sladkor in sredico vanilijevih strokov ali ekstrakt. Nato olupite pomarančno lupinico, jo dodajte k rabarbari in prelijete s pomarančnim sokom. Vse sestavine dobro premešajte.
- Pecite 20 do 25 minuta, dokler se sestavine ne zmehčajo, nato vse dobro ohladite.
- Ko se vse sestavine dobro ohladijo, vse skupaj dodajte v steklenoico velikosti 1 liter.
- Vanjo nalijte še gin in posodo tesno zaprite. Rahlo pretresite, da se vse dobro premeša.
- Posodo hranite na hladnem mestu od 3 do 4 dni, da se vse arome dobro prepojijo. Nato zmes prelijete nazaj v prazno steklenico džina. Gin z rabarbaro lahko hranite en mesec v hladnem, temnem prostoru.
- Džin postrežete s tonikom v razmerju 1:3, ledenimi kockami in rezino pomaranče ali limone. Pri serviranju gin prelijte skozi cedilo, tako da le čista tekočina konča v kozarcu.