fbpx

Recept: gin z rabarbaro

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Za vas imamo recept gina z rabarbaro, ki ga je vredno poskusiti.

Gin z rabarbaro

  • Obroki: 6
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 1 pomaranča
  • 300g rabarbare
  • ½ vanilijevega stroka ali 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
  • 150 g rjavega sladkorja
  • 750 ml gina
  • 1 litrski kozarec
  • tonik (3-kratna količina gina)
  • rezine pomaranče ali limone

Navodila

  1. Pečico segrejte na 160 stopinj.
  2. Rabarbaro operite in ji po potrebi odrežite olesenele konce. narežite jo na 3 centimeterske koščke.
  3. Razporedite rabarbaro v pekač in ji dodajte sladkor in sredico vanilijevih strokov ali ekstrakt. Nato olupite pomarančno lupinico, jo dodajte k rabarbari in prelijete s pomarančnim sokom. Vse sestavine dobro premešajte.
  4. Pecite 20 do 25 minuta, dokler se sestavine ne zmehčajo, nato vse dobro ohladite.
  5. Ko se vse sestavine dobro ohladijo, vse skupaj dodajte v steklenoico velikosti 1 liter.
  6. Vanjo nalijte še gin in posodo tesno zaprite. Rahlo pretresite, da se vse dobro premeša.
  7. Posodo hranite na hladnem mestu od 3 do 4 dni, da se vse arome dobro prepojijo. Nato zmes prelijete nazaj v prazno steklenico džina. Gin z rabarbaro lahko hranite en mesec v hladnem, temnem prostoru.
  8. Džin postrežete s tonikom v razmerju 1:3, ledenimi kockami in rezino pomaranče ali limone. Pri serviranju gin prelijte skozi cedilo, tako da le čista tekočina konča v kozarcu.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!