Holandska omaka v osnovi vsebuje malo sestavin. Gre pa za eno najbolj znanih omak, ki pa marsikoga odvrne od priprave, saj v kulinariki slovi kot ena izmed najtežjih.
Če si ne upate pripraviti holandske omake na klasičen način, imamo za vas hitri recept za njeno pripravo. S sledenjem receptu vam bo njena priprava zagotovo uspela.
Holandska omaka
Sestavine
- 200 g masla
- 3 rumenjaki
- 1 limeta
- 1 čajna žlička dijonske gorčice
- 1 čajna žlička smetane za kuhanje
- 1 čajna žlička sladkorja
- ½ žličke vinskega kisa
- sol, poper
Navodila
- Z ročnim mešalnikom zmešajte rumenjake skupaj z limetinim sokom, gorčico, smetano, sladkorjem in malo soli.
- V manjšem loncu stopite maslo in ga na kratko zavrite.
- Z vključenim mešalnikom v jajčno zmes počasi dodajajte stopljeno maslo in nadaljujemo z mešanjem. Nato začinimo s soljo in poprom ter dodajte beli vinski kis.