fbpx

Naravni kodri: 5 načinov, kako ohraniti čudovite kodre tudi po več dni

Foto: envato

Če imate naravno kodraste lase, potem dobro veste, kako težko je pričesko ohraniti v dobrem stanju še nekaj dni po umivanju. Zato smo se pozanimali, kako poskrbeti, da bo vaša frizura ostala točno taka, kot si jo želite tudi v tistih dneh, ko vam za umivanje las preprosto zmanjka časa. Sledite 5 načinov, ki vam bodo pomagali dlje časa ohraniti čudovite kodre.

1. Poskrbite za blazine iz svile ali satena

Če vaši kodri med spanjem izgubijo svojo obliko, morda razlog leži v vaših blazinah. Večina ljudi namreč uporablja bombažne prevleke za blazine, ki povzročajo trenje med lasom in površino. Ne le, da to ni najbolje za izgled frizure, ampak lahko tudi poveča lomljenje las.
Zato priporočamo, da si namesto bombaža izberete prevleke za blazine iz svile ali satena.

Ali spite na blazinah iz primernega materiala? Foto: Kevin Malik / Pexels

2. Spite z ruto

Poleg prevlek za blazine lahko za zaščito kodrov poskrbite tudi tako, da si pred spanjem nadenete ruto. Le-ta bo prav tako poskrbela, da se vaši lasje ne bodo lomili, hkrati pa bo ohranila obliko vaših kodrov. Za še večjo zaščito si lahko lase pod ruto spletete v kitke ali figo.

3. Kodre poživite z gelom za lase

Želeno frizuro si lahko povrnete tudi s kombinacijo balzama in gela za lase. Najprej v steklenički za sprej zmešajte vodo in malo balzama (izberite balzam, ki ga po uporabi ne izperete). Mešanico nato nanesite po celotnem lasišču.
Zatem si na prste nanesite gel in ga nanesite na območje kodrov. Ko ste to naredili, si gel nanesite še na dlani, kodre ovijte okoli njih ter jih spnite z lasnico. Ko se vaši lasje posušijo, si jih spustite.

Kodre boste poživili z gelom in balzamom Foto: Shvets Production / Pexels

4. Lase si uredite takoj po prhanju

Odličen način, kako poskrbeti, da bo vaša frizura zdržala dlje časa, je tudi, da si lase uredite takoj po prhanju. Na dan, ko si lase umijete, torej nikakor ne čakajte, ampak si izbrane produkte za lase nanesite, ko so vaši lasje še v mokrem stanju.
Prav tako si lase tudi počešite mokre– tako boste preprečili nastajanje vozlov.

5. Lase si spnite v zanimivo pričesko

Kaj pa storiti, ko se vam mudi, vaši kodri pa vas nikakor ne ubogajo? Takrat predlagamo, da si lase spnete. Če so vaši lasje res neubogljivi, predlagamo, da izberete pričeske, kot so zelo priljubljena neurejena figa, neurejena kita in figa iz zgornje polovice las. Svojo frizuro lahko prikrijete tudi s pomočjo rute ali kape.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!