Preprost, sočen, okusen in dišeč kruh. Če zjutraj ne veste, kaj bi zajtrkovali ali nimate časa za zajtrk, je kruh z jabolkom in cimetom prava rešitev.
Rezina sočnega, sladkega kruha ob jutranji kavi vam bo omogočila, da boste v dan vstopili polni energije.
Odlično je to, da lahko ta kruh stoji več dni, ne da bi izgubil sočnost in da ga je zelo enostavno pripraviti. V receptu kot mersko enoto uporabimo skodelico, pri čemer pomislimo na tisto s prostornino dveh decilitrov.
Jabolčni kruh
Sestavine
Navodila
- Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija, stranice pekača pa namažemo z maslom. Na dno modela položimo peki papir, da bomo jabolčni kruh lažje odstranili, ko bo pečen.
- Jabolka olupimo in narežemo na majhne kocke. V skledi zmešamo koščke jabolk s cimetom, dodamo sesekljane orehe, sladkor in žlico moke.
- V drugi posodi zmešamo pecilni prašek, sladkor in preostalo moko, dodamo olje, pinjenec, vanilijevo aromo, jajca. Z mešalnikom mešamo dokler se sestavine ne povežejo v gladko zmes, ki jo bomo dodali jabolkom. Ne odlijemo soka, ki ga izpustijo jabolka.
- Dobljeno zmes vlijemo v pekač. Jabolčni kruh pečemo 60 minut. Če je pripravljen, preverimo tako, da ga prebodemo z zobotrebcem. Če je pečen, bo zobotrebec suh.
- Pustimo v modelu približno 15 minut, nato pa ga vzamemo ven. Ko se ohladi, ga postrežemo s svojo najljubšo marmelado in kozarcem mleka, čaja ali kave.