To je recept za hitro kosilo, narejeno v vsega 20 minutah.
Iščete idejo za hitro kosilo? Tu so kozice v sladko-kisli omaki, vse kar potrebujete je še nekaj riža za zraven. Sladko-kisla omaka je osnova številnih kitajskih jedi, ki jo je mogoče kombinirati s številnimi živili, njen drzen okus pa lepo dopolni riž.
Kozice v sladko-kisli omaki
Sestavine
- 300 g očiščenih kozic
- 40 g koruznega škroba
- 2 žlici sojine omake
- rastlinsko olje za cvrtje
- spomladanska čebula
- 100 ml sladnega kisa
- 2 rdeči papriki
- 2 stroka česna
- 2 žlici sojine omake
- 2 žlici kečapa
- čebula
- žlica belega sladkorja
- kos svežega ingverja
Navodila
- Očiščene kozice stresete v čisto skledo in zmešate z dvema žlicama sojine omake. Potresete jih s koruznim škrobom.
- V voku segrejete sončnično olje in ko se temperatura dvigne na 170 C, ocvrete kozice.
- Kozice pražite približno dve minuti oziroma dokler ne postanejo hrustljave in zlato rjave barve. Odstranite jih iz voka na vpojni papir..
- Iz voka previdno odlijete vse žlice olja razen ene. Na preostalem olju na kratko prepražite čebulo in papriko, narezano na približno enako velike kocke. Dodate nariban ingver in česen ter vse skupaj pražite še pol minute.
- Dodate sladkor in sladni kis. Vse skupaj kuhate približno dve minuti.
- Primešate sojino omako in kečap.
- Popražene kozice vrnete v vok in jih dobro vmešate v omako.
- Postrežete z malo sesekljane mlade čebule in s kuhanim rižem.