Kremna gobova juha je vrhunska poslastica za ljubiteljev gob in juh. Najboljša je iz sveže nabranih gob.
Gobova juha je, podobno kot kostanj, sinonim za jesen. Lahko je predjed ali samostojen obrok, še posebno, če si zraven privoščite popečene kruhke.
PREBERITE ŠE: Najboljši recepti s kostanjem
Slovenci smo strastni gobarji, zato verjamemo, da bo ta recept marsikomu prišel še kako prav!
Recept – kremna gobovo juho:
Sestavine – kremna gobova juha:
- 50 dag krompirja
- 20 dag svežih gob (lahko tudi suhih)
- 2 žlici moke
- 4 žlice kisle smetane
- 1 čebula
- 2–3 stroki česna
- kis (po želji)
- olje
- sol
- majaron
- drobnjak
- peteršilj
- lovorov list
Postopek priprave kremne gobove juhe:
Najprej olupimo krompir in ga narežemo na kocke, gobe pa na tanke lističe. Če uporabljamo suhe gobe, jih pred tem poparimo in sesekljamo. Oboje pretresemo v posodo z 2 dcl vode in zavremo. Dodamo lovorov list in malo majarona ter posolimo in popopramo. Na olju prepražimo sesekljano čebulo, dodamo žlici moke in zalijemo z nekaj vode. Razkuhamo in vmešamo v juho. Za konec ji dodamo sesekljan peteršilj in drobnjak, smetano in po želji kanec kisa. Pa dober tek!