Imate občutek, da arašidi in piščančje meso ne gredo skupaj? Motite se. Okus je prav božanski.
Naredite malce drugačno kosilo ali večerjo – ne bo vam žal. Poleg tega, da bo omamno dišalo, vas bo navdušilo z okusom.
Kroglice s piščancem in arašidi
Sestavine
- 400 g piščančjega fileja
- 150 g trdega sira
- 2 stroka česna
- sol, koper, začimbe za piščanca
- 120 g majoneze
- 1 žlica olja
- 100 g praženih arašidov
Navodila
- Piščanca damo v skledo, pokapamo z oljem, potresemo s soljo in začimbami za piščanca, premešamo in pustimo marinirati pol ure.
- Nato v ponvi popečemo meso.
- Arašide zmeljemo, naribamo sir, koper pa drobno sesekljamo.
- V skledi zmešamo drobno narezanega piščanca, koper in nariban sir. Dodamo majonezo in strt česen ter vse premešamo.
- Iz dobljene zmesi oblikujemo kroglice in vsako povaljamo v mletih arašidih.