Torta z grškim jogurtom in različnimi vrstami sadja je zelo lahka, puhasta in osvežilna sladica. Če imate grški jogurt že nekaj dni v hladilniku in ga ne nameravate pojesti, ga lahko uporabite v pripravi za torto. Čeprav imamo radi različice s skuto, mascarponejem ali kremnim sirom, nam je všeč tudi ta možnost, ki vsebuje priljubljen grški jogurt.
Sestavin za pripravo je malo, zato je tudi postopek priprave hiter in preprost. Možnosti za serviranje pa je res veliko, saj lahko torto okrasite z različnim sadjem, kot so borovnice, maline, jagode ter različnimi prelivi.
Lahko torta z grškim jogurtom in sadjem
Sestavine
500 ml grškega jogurta100 g sladkorja
Ščepec soli
2 jajci
2 žlički vanilijevega ekstrakta
1 žlica koruznega škroba
Graham krekerji (10 kosov)
3 žlice mandljevega mleka
Navodila
2. Pekač (premera 18 ali 20 cm) obložite s peki papirjem ali ga dobro namastite. 3. Graham krekerje grobo zmeljite in jih zmešajte z mandljevim mlekom. Zmes enakomerno razporedite po dnu pekača.
3. Jajca zmešajte s sladkorjem ter dodajte grški jogurt in vanilijo. Na koncu gladki, puhasti mešanici dodajte ščepec soli in koruznega škroba. Prelijete jo na pripravljeno podlago in pogladite.
4. Pečete 30 do 40 minut, dokler torta ne dobi zlato rumene barve, robovi pa se začnejo ločevati od kalupa. Pred rezanjem jo pustite stati vsaj dve uri v hladilniku. Na koncu jo okrasite s poljubnim sadjem in prelivi.