Mafini brez moke in sladkorja? Kako pripraviti okusne domače mafine brez sestavin, ki se jim običajno izogibamo, kot sta moka in sladkor?
Mafini brez moke in sladkorja? Običajni mafini so lahko narejeni iz različnih sestavin, vključno z moko, sladkorjem, jajci, mlekom in pecilnim praškom. Lahko so aromatizirani s sadjem, čokolado, oreščki ali začimbami. So različnih oblik in velikosti, testo pa je lahko sladko ali slano.
Mafini so priljubljena sladica zaradi enostavne priprave in vsestranskosti. Tokrat smo pripravili recept za mafine brez moke in sladkorja. Z njimi ne morete zgrešiti, pripravljeni so zelo hitro in z minimalno količino sestavin, njihov okus pa je božanski.
Mafini brez moke in sladkorja
Sestavine
- 2 banani
- 1 jabolko
- 2 jajci
- 80 gr mletih ovsenih kosmičev
- 70 gr mletega lanenega semena
- 1,5 čajne žličke pecilnega praška
- 30 gr mletih orehov
- 60 ml olja
- ščepec soli
- cimet po okusu
- pest borovnic
Navodila
- Banane dobro pretlačimo, dodamo jajca. Nato dodamo mlete ovsene kosmiče, orehe in lanena semena, premešamo, ter dodamo še naribano jabolko.
- Vse skupaj potresemo s pecilnim praškom, nato dodamo olje, cimet in ščepec soli.
- Na koncu dodamo še borovnice.
- Maso nalijete v pekač za mafine in pecite približno pol ure v pečici, ogreti na 180 stopinj.