Lubenica je zagotovo eden izmed simbolov poletja in preprosto ni boljše osvežitve od nje. Ste že poizkusili sladoled iz nje, brez sladkorja in s samo 3 sestavinami?
Večinoma jo uživamo svežo, velikokrat pa se zgodi, da kupimo prevelik sadež, ki ga ne uspemo takoj pojesti, in ko preveč časa stoji v hladilniku, izgubi tako okus kot vonj.
Ta recept za sladoled iz lubenice je odličen način, da se še dodatno ohladite, osvežite in porabite preostanek sadja, pripravite pa ga enostavno iz samo 3 sestavin.
Sladoled iz lubenice
Sestavine
- 3 velike rezine lubenice
- 240 ml mleka
- 60 ml limoninega soka
Navodila
- Lubenico očistimo lupine in pečk, jo narežemo na kocke, damo v vrečko za zamrzovanje in pustimo čez noč, da zamrzne.
- Prestavimo jo v blender, jo pokapamo z limono in dodamo mleko ter zmiksamo, da dobimo kompaktno ledeno zmes.
- Preložite v skledo, ki jo lahko shranite v zamrzovalniku. Pustite za nekaj časa v zamrzovalniku.
- Po želji okrasite z lističi sveže mete ali nekaj rezinami limone. Če ne pojeste vsega takoj, sladoled pokrijte in postavite nazaj v zamrzovalnik.