Recept: sladoledni kruh iz mikrovalovne pečice

Sladoledni kruh iz mikrovalovne pečice

Sladoledni kruh? Kako lahko naredimo kruh iz sladoleda??? Pravzaprav ima vse skupaj popoln smisel. Pomislite. Iz česa sploh je sladoled? Iz mleka, sladkorja, jajc in nekaj moke. In to je osnova praktično vsakega kruha. Kaj, če k temu dodamo, da lahko kruh iz sladoleda pripravite v petih minutah? Recept, ki ga boste vzljubili, vam izdamo v nadaljevanju.

Ste že slišali za recept za sladoledni kruh iz mikrovalovne pečice, verjetno najhitrejši način priprave kruha, ki obstaja? Kot ste prav ugotovili, je glavna sestavina tega kruha sladoled. Morda se vse skupaj zaenkrat sliši nekoliko čudno, a sladoled je pravzaprav narejen iz podobnih sestavin kot kruh, zato je lahko odlična osnova za pripravo sladolednega kruha iz mikrovalovne pečice.

PREBERITE ŠE: Recept: sočne rumove kroglice

Sladoledni kruh iz mikrovalovne pečice
Sladoledni kruh iz mikrovalovne pečice

Recept je resnično preprost in zanj potrebujete vsega dve sestavini! Sladoled (katerikoli) in polovico skodelice moke s primešanim pecilnim praškom (to lahko naredite tudi sami, in sicer da za 1 skodelico moke, kar je nekaj manj kot 2,5 dcl, uporabite 1,5 žličke pecilnega praška). Okus pa lahko oplemenitite na različne načine.

Recept za sladoledni kruh iz mikrovalovne pečice:

Sestavine za sladoledni kruh iz mikrovalovne pečice:
sladoled (okus po želji)
moka s primešanim pecilnim praškom
polovica banane (po želji)
žlička sladkorja
žlica čokoladnih solzic

Postopek priprave sladolednega kruha iz mikrovalovne pečice:
Skodelico do polovice napolnimo z zmehčanim sladoledom in mu primešamo moko s pecilnim praškom. Če želimo, lahko zadevo končamo že tu, damo kruh peči v mikrovalovno pečico in postrežemo. Lahko pa masi dodamo še pretlačeno banano, drobec sladkorja (kljub sladoledu kruh ni pretirano sladek) in čokoladne solzice. Potem skodelico za 4,5 do 5 minut postavimo v mikrovalovno pečico in kruh je gotov. Pa dober tek!

Videorecept za sladoledni kruh iz mikrovalovne pečice:

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!