Vetrovnik kot plesišče – umetnostni ples v zraku

Ples v zraku

Vertikalni vetrovniki so bili prvotno mišljeni kot znanstveno orodje za proučevanje aerodinamike. Danes jih vse bolj uporabljajo tudi v ''rekreativne'' namene. Lep primer je nedavno odprt Aerodium v Logatcu, ki simulira letenje in ga lahko izkusi vsak. Ali pa vetrovnik v Španiji, ki so ga uporabili za plesišče in ples v zraku. Tam je namreč potekalo plesno tekmovanje Wind Games 2016. Zmagovito točko v zraku, ki jo je izvedel Leo Volkov, preprosto morate videti!

Ples v vetrovniku je kot ples v breztežnostnem prostoru, saj zakoni fizike, ki veljajo za Zemljo, pri umetnostnem plesu v zraku ne obstajajo. Pred dnevi je v Španiji v enem izmed njih (v njem sicer trenirajo padalci) potekalo plesno tekmovanje Wind Games 2016 (za katero nikoli niste vedeli, da obstaja), na katerem je slavil Leo Volkov. Njegov zmagoviti ples v zraku si lahko ogledate v videoposnetku zgoraj.

PREBERITE ŠE: Aerodium: leti, leti … V Logatcu odprli prvi simulator prostega pada v Sloveniji

https://youtu.be/m-40vpUs4ws
Plesalci v zraku so med plesno točko oblečeni v posebne obleke, najboljše utrinke s tekmovanja, ki vas bodo pustili odprtih ust, pa objavljamo v nadaljevanju.

Wind Games 2016, utrinki s prvega dne tekmovanja:

https://youtu.be/JXohkihmFak

Wind Games 2016, utrinki z drugega dne tekmovanja:

https://youtu.be/MASXTV8R0FQ

Dodatne Informacije

Več informacij:
windoor-realfly.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!