fbpx

Recept: sladoledni sendvič na italijanski način

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

V vročih dneh se vam bo še posebej prilegla ta slastna ledena sladica - sladoledni sendvič.

Italijani so mojstri v izdelovanju sladic! Italija je dežela odlične hrane. Osnova njihove kulinarike so kakovostne in sveže sestavine, enostavna priprava in preverjene kombinacije okusov.

Sladoledni sendvič

  • Obroki: 10
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 500 ml sladke smetane
  • 150 g sira mascarpone
  • 200 g čokolade
  • 200 g piškotov

Navodila

  1. Sladko smetano stepemo z mascarpone sirom.
  2. Dodamo drobno sesekljano čokolado (lahko zmešamo črno in belo), nato premešamo.
  3. Biskvit namočimo v mleko in ga razporedimo po modelu, nato ga prelijemo z nadevom.
  4. Postavimo v zamrzovalnik za štiri ure.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!