fbpx

Recept: Snickers torta

Foto: envato

Ali ste pripravljeni na nepozabno sladko avanturo? Si predstavljate popolno združitev čokolade, karamele in arašidov v slastni torti? To je Snickers torta!

Dobrodošli v svetu sladkih užitkov, kjer se prepletajo sanjski okusi čokolade, karamelizirane karamele in hrustljavih arašidov. Vstopite v čarobni svet slaščice, ki bo vaša čokoladna fantazija uresničila kar z vilico v roki – Snickers torta

Snickers torta je prava revolucija okusov, ki bo zadovoljila tudi najzahtevnejše sladkosnede.

Snickers torta

  • Obroki: 8
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

    Sestavine za testo:
  • 3 jajca
  • 90 g sladkorja
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
  • 25 g nesoljenega masla
  • 30 ml mleka
  • 75 g moke
  • 15 g kakava v prahu
  • Sestavine za nadev:
  • 120 g sladkorja
  • 55 g nesoljenega masla
  • 85 ml sladke smetane
  • ščepec soli
  • 100 g arašidov
  • Sestavine za glazuro:
  • 100 g čokolade
  • 100 ml sladke smetane
  • 100 g arašidov
  • Dodatno:
  • 200 ml sladke smetane
  • 30 g sladkorja v prahu
  • 200 g kremnega sira

Navodila

  1. V večji lonec nalijemo vodo in jo postavimo na štedilnik, da zavre. Na vrhu lonca postavimo manjšo posodo, v katero bomo dali jajca, sladkor in vanilijev ekstrakt. Med nenehnim mešanjem na kratko dušimo sestavine, nato pa odstavimo s štedilnika. Mešamo, dokler se sestavine ne spenijo.
  2. Dodamo presejano moko in kakav ter mešamo, da se vse sestavine lepo povežejo. V drugi posodi stopimo maslo in mleko, nato pa dodamo malo mešanice moke in premešamo. Vlijemo v mešanico moke, da dobimo mlečno zmes.
  3. Pripravljen model obložimo s peki papirjem in vanj vlijemo pripravljeno zmes. Rahlo potresemo, da se enakomerno porazdeli po modelu. Torto pečemo v predhodno ogreti pečici na 175°C približno 30 minut. Po peki pustimo, da se ohladi.
  4. Medtem ko se skorja ohlaja, pripravimo karamelni nadev. V ponvi segrejemo sladkor, da se karamelizira. Dodamo maslo, sol in sladko smetano ter nenehno mešamo, dokler mešanica ne zavre. Nato odstavimo s štedilnika in vmešamo arašide. Pustimo, da se nadev ohladi na sobni temperaturi.
  5. Za čokoladno glazuro stopimo čokolado s sladko smetano. Ko se zmes nekoliko ohladi, ji primešamo še arašide in premešamo. Pustimo, da se glazura popolnoma ohladi.
  6. Sladko smetano stepemo s sladkorjem v prahu in dodamo kremni sir. Dobimo kremast nadev.
  7. Ohlajeno skorjo prerežemo na pol in eno polovico položimo v model. Po skorji enakomerno razporedimo kremni nadev, nato pa nanj položimo karamelni nadev z arašidi. Na vrh položimo drugo polovico skorje in jo prekrijemo s preostalim kremnim nadevom.
  8. Torto prelijemo s čokoladno glazuro, ki smo ji dodali arašide. Po želji lahko dodatno okrasimo s sesekljanimi arašidi. Postavimo jo v hladilnik za 1-2 uri, da se nadevi in glazura lepo strdijo.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.