Jabolka so sadež, iz katerega nastajajo omamne sladice. Recept za jabolčni kolač ni nobena izjema.
Če imate radi jabolka in peciva iz njih ter ne želite preživeti preveč časa v kuhinji, poskusite naslednji recept.
Sočen jabolčni kolač
Sestavine
- 1 kg jabolk
- 600 ml vode
- 200 gramov sladkorja
- eno vrečko vanilijevega sladkorja
- dve čajni žlički cimeta
- 120 gramov vanilijevega pudinga
- 200 ml vode
- 36 kosov petit piškotov
- stepeno smetano
- 30 gramov naribane čokolade.
Navodila
- V ponev nalijemo 600 ml vode, dodamo 200 gramov sladkorja, vrečko vaniljevega sladkorja, dve žlički cimeta in naribana jabolka.
- Kuhamo približno pet minut, nato dodamo 120 gramov vanilijevega pudinga, ki ste ga predhodno stepli v 200 ml vode. Kuhamo na zmernem ognju, dokler se zmes ne poveže in dovolj zgosti.
- Na dno pekača velikosti cca 19x31cm razporedimo 12 kosov petit piškotov, nanje razporedimo polovico kuhane jabolčne zmesi. Ponovno razporedimo piškote in prelijemo z drugo polovico zmesi. Vse skupaj zaključimo z nasledno vrsto piškotov.
- Pustimo v hladilniku vsaj pol ure, vzamemo ven in prelijemo s predhodno stepeno smetano ter potresemo z naribano čokolado.
- Najbolje bi bilo, da torto pustimo stati čez noč, da se vsi sokovi vpijejo in je biskvit popolnoma mehak.