fbpx

Recept: sočen kolač iz jabolk (brez peke)

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Jabolka so sadež, iz katerega nastajajo omamne sladice. Recept za jabolčni kolač ni nobena izjema.

Če imate radi jabolka in peciva iz njih ter ne želite preživeti preveč časa v kuhinji, poskusite naslednji recept.

Sočen jabolčni kolač

  • Obroki: 12
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 1 kg jabolk
  • 600 ml vode
  • 200 gramov sladkorja
  • eno vrečko vanilijevega sladkorja
  • dve čajni žlički cimeta
  • 120 gramov vanilijevega pudinga
  • 200 ml vode
  • 36 kosov petit piškotov
  • stepeno smetano
  • 30 gramov naribane čokolade.

Navodila

  1. V ponev nalijemo 600 ml vode, dodamo 200 gramov sladkorja, vrečko vaniljevega sladkorja, dve žlički cimeta in naribana jabolka.
  2. Kuhamo približno pet minut, nato dodamo 120 gramov vanilijevega pudinga, ki ste ga predhodno stepli v 200 ml vode. Kuhamo na zmernem ognju, dokler se zmes ne poveže in dovolj zgosti.
  3. Na dno pekača velikosti cca 19x31cm razporedimo 12 kosov petit piškotov, nanje razporedimo polovico kuhane jabolčne zmesi. Ponovno razporedimo piškote in prelijemo z drugo polovico zmesi. Vse skupaj zaključimo z nasledno vrsto piškotov.
  4. Pustimo v hladilniku vsaj pol ure, vzamemo ven in prelijemo s predhodno stepeno smetano ter potresemo z naribano čokolado.
  5. Najbolje bi bilo, da torto pustimo stati čez noč, da se vsi sokovi vpijejo in je biskvit popolnoma mehak.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!